Liberty Seguros – Stord 25–18

— La gå at det var varmt i hallen og at vi ikke orket å løpe i 60 minutter – fordi vi hadde for få spillere å rullere på. Og la gå at vi i perioder opptrådte altfor individuelt. Men alle utvisningene vi får på grunn av atmosfæren i hallen, det er det verste. Publikum ropte og skrek, dommerne leverte kanskje ikke på det nivået vi hadde forventet. Men at Bostjan (Kavas), 36 år og full av rutine – skal dra på seg tominuttere ved å provosere dommerne – det holder ikke. Og det samme gjelder Inge (Aas Eriksen). I stedet for å løpe hjem etter et mislykket angrep sparker han til et reklameskilt og får marsjordre. Det er urutinert. Og det er pinlig.

Knudsen ferdig for sesongen

Jesper Holm var i dårlig humør etter utklassingen i Braga. Fordi Stord har skaffet seg et vanskelig utgangspunkt foran returoppgjøret om en uke. Men mest av alt fordi flere av spillerne "mistet hodet" da det gjaldt som mest. Svake prestasjoner ute på banen førte ikke til selvransakelse – frustrasjonen gikk heller ut over russiske dommere og alt mulig annet. Det skulle koste sunnhordlendingene dyrt.

Det så rosenrødt ut da de norske semifinalistene i Challenge Cup hentet opp portugisernes firemålsledelse rett etter pause. Og et par mål i minus ved full tid ville slett ikke vært ille om man tenker returmøtet på Stord om en uke. Men fra 13–13 ble de siste 20 minuttene en lidelse sett med bortelagets øyne. Ingen rytme, flust av tekniske feil, skudd i hytt og vær. Og som nevnt; utvisninger på løpende bånd. Ikke rart at det ble som det ble. Syv mål bak skal bli tungt å ta igjen på Vikahaugane neste søndag. Ikke minst fordi playmaker Henrik Knudsen virker tapt også i returoppgjøret. Dansken har i månedsvis slitt med vonde hæler, og forklarer fraværet lørdag kveld slik:

— Min akillessene orker ikke mer.

Stord-trener Holm er forpliktet til å tro at det er mulig å ta igjen syv mål. Det er det vel òg. For Liberty Seguros var langt fra noe klasselag. Men laget fra Sør-Europa spilte mer høyere tempo, de var mer kreative i sin angrepshåndball – og fant gang på gang veien mellom passive Stord-spillere. Portugiserne fremsto som et kollektiv da de søkte gode posisjoner for å skyte ballen i mål, mens Stord ble mer og mer en gjeng av individualister. Bare Thomas Aagaard sto frem med tyngde – sisteskansen stoppet ball etter ball. Spesielt før pause.

- Vi skal jakte i 60 minutter

— Thomas er årsaken til at det ble med 25 i hatten. Han var riktig god, roser trener Holm sin landsmann.

- Hvordan skal dere ta igjen en så stor ledelse?

— Da er det vi som spiller hjemme. Da er det vi som har publikum i ryggen. Og leder vi med tre-fire mål til pause, kan alt skje. Vi skal bruke samfulle 60 minutter til å jakte, lover Holm. Han har et håp om å få brukt Christian Spanne i returoppgjøret. Kantspilleren skal til Drammen HK neste sesong, og stilte som moralsk støtte med gips på armen i Portugal.

— Gipsen tas av tirsdag. Så forhåpentlig er Christian med neste søndag. Vi er ikke flere enn at vi trenger han med oss som avlastning på kant og høyre backplass.

- Og Henrik Knudsen?

— Hans sesong er nok over.

Stords målscorere mot Liberty Seguros: Morten Christensen 7, Inge Aas Eriksen 4, Bostjan Kavas 2, Oscar Kihlstedt 2, Ingemar Olsson 2, Jesper Traberg 1.