AMSTERDAM: Søndagens finale på 1500 meter for kvinner ble et taktisk løp. De to første rundene gikk såpass rolig at speakeren på stadion mente det måtte bli tidenes svakeste tider i en finale.

— Jeg tenkte litt sånn, ok, gjør det dere vil. Jeg bare er her og er klar, sier Ingvill Måkestad Bovim, som løp sin tredje finale i EM på rad.

Beste plassering i EM

— Jeg var så sykt nær medalje, jeg har aldri vært så nær før, utbryter hun.

Hennes bestenotering i EM er en niendeplass, så hun strutter av selvtillit når vi møter henne.

— Jeg er så utrolig fornøyd med at kroppen fungerer. Da jeg jogget i morges var jeg nesten redd, for kroppen har ikke kjentes slik på to år, sier hun.

Det at det ble et lureløp tror hun ikke hadde noe å si for egen del.

— Nei, jeg tror jeg hadde vært med å kjempe om medalje uansett. Formen er her absolutt, sier hun.

Hun ble slått av polske Angelika Cichocka, nederlandske Sifan Hassan og irske Ciara Magean. Vinnertiden ble på 4.33.00. ## Krysser fingre og tær

Bovim sier hun er inspirert av Ingebrigtsen-brødrene, og at det var en fantastisk følelse å komme ut på stadion.

I kvalifiseringen løp hun på 4.11,54, mens årsbeste er 4.09,09. Det internasjonale OL-kravet er 4.07,50 – det særnorske 4.05,50. I taktiske løp er sjeldent tiden god, og 4.34.15 er langt fra OL-kravet. Men en fjerdeplass gjør henne fortsatt aktuell.

— Jeg skal krysse både fingre og tær, og så skal jeg gjøre det bra i løpene jeg har fremover. Det er flere her som skal til OL, og jeg løp forbi de fleste, smiler hun.

Søndag løp hun finale i sitt tredje EM på rad.