I det 81. minutt av en dårlig kamp kom Flo fri på venstresiden. Han styrte skuddet forbi sin klubbkamerat Jürgen Macho, men så ballen treffe innsiden av stolpen og sprette ut i feltet. Der sto Kah, som i likhet med Flo var innbytter i Wien, og han ordnet Norges første borteseier mot Østerrike noensinne.

Flo øket sin måltørke på landslaget fra 1103 til 1148 minutter, og ble uten landslagsmål for tredje kalenderår på rad, men han kan likevel være godt fornøyd med innsatsen. Norge var mye bedre i den omgangen han spilte, og han hadde også den største sjansen før vinnermålet. På overtid hadde han enn farlig nikk.

Norge gjorde en dårlig figur før pause i 4-5-1-formasjon. Det ble litt bedre i 2. omgang da laget spilte 4-4-2, men fortsatt skapte Norge skuffende lite mot et urutinert østerriksk lag.

Flos første sjanse kom i det 69. minutt. Da mistet Østerrike ballen rett utenfor egen 16-meter da laget var på vei framover. John Arne Riise dyttet ballen til Flo, som var ansikt til ansikt med klubbkamerat Macho, men skuddet fra 15 meter skrudde 20 centimeter utenfor.

Effektiviteten har vært landslagets hodepine i år. Ti landskamper ga bare ti mål, men onsdag var effektiviteten meget god, og for 11. år på rad har Norge vunnet flere kamper enn laget har tapt. Det er sterkt etter et år med nesten bare sterke motstandere.

For mye kos

Østerrike mønstret et urutinert lag med mange debutanter, og burde egentlig vært et nummer for lite for Norge. Men det norske laget, som inneholdt to debutanter fra start i 33-årige Erik Holtan og 21-årige Brede Hangeland, samt en til i sluttminuttene da Torjus Hansén kom inn, hang ikke sammen som vanlig.

Kanskje ble det for mye kos før kampstart. Andreas Herzog, med trøye nummer 100 i sin 100. landskamp, fikk gaver og taler mens lagene sto oppstilt. De første minuttene handlet mest om at Peter Schöttel, som egentlig har lagt opp, skulle få kjenne på ballen noen ganger før han etter avtale ble byttet ut.

Det hjalp heller ikke at Brescia-spilleren Markus Schopp ble skadet i en hodeduell med Riise etter 15 sekunder. Han kunne ikke fortsette, og Østerrikes eksperimentlag ble enda mer eksperimentelt.

Det ble liksom feil å tråkke til for fullt. Resultatet var iallfall et norsk lag med dårlig struktur og spillere som gjorde mye rart.

Som Claus Lundekvam da han etter et kvarter "sovnet" med ballen og mistet den til Andreas Herzog, som kunne legge hardt inn fra dødlinja. Erik Holtan slo ballen ut i feltet der Norge greide å klarere.

Ett minutt senere holdt det på å bli farlig igjen da Lundekvam gikk i duell med stopperkollega Brede Hangeland. I det 20. minutt fikk René Aufhauser skyte uforstyrret da de norske forsvarerne ikke gikk i duell om andreballen etter corner. Skuddet gikk over.

Stemte ikke

Mer klarte ikke Østerrike å skape, men det var mer enn et norsk lag som etter hvert festet grepet om kampen uten å klare å spille seg til klare sjanser. Øyvind Leonhardsen hadde en rekke gode ballerobringer som burde ført til gode kontringer, men dårlig prestasjon og dårlige løp ødela.

Det nærmeste Norge kom i første omgang var et Fredrik Winsnes-skudd i returrommet etter hjørnespark. Keeper tok skuddet uten altfor store problemer.

Østerrike yppet seg tidlig i 2. omgang, da Herzog fikk løpe gjennom på venstresiden og skyte fra spiss vinkel. Holtan bokset skuddet til corner, men det var så hardt at ballen med litt norsk uflaks kunne endt i nettet.