MAKTDEMONSTRASJON: Midtbaneeleganten Andrea Pirlo markerte sin 100. landskamp med å score et friskarkmål for evigheten. Det var hans 13. mål for Azzurri.

Mexico — Italia 1-2:

Da verken Mario Balotelli eller Emanuele Giaccherini klarte å ta vare på gjennombruddspasningene hans, tok Andrea Pirlo saken i egne hender - eller føtter, om du vil, da Italia vant sin åpningskamp i Confederations Cup.

I sin landskamp nummer 100 for Italia ekspederte han et frispark i mål fra vel 25 meter. Skuddet var både hardt og velplassert, og keeper José Corona fikk ikke engang opp armene.

— For en skudd, for et frispark, for en spiller, sier BBC-ekspert Kevin Kilbane.

Javier Hernandez utlignet for Mexico, og stormakten fra Nord-Amerika så ut til å få med seg ett poeng, men Super-Mario Balotelli viste både teknikk og styrke da han bokstavelig talt rev seg løs inne i 16-meteren og kriget inn seiersmålet 12 minutter før slutt.

- Pirlo var fantastisk da han måtte og Balotelli var fantastisk da han måtte. Det er det som er den store forskjellen på dette nivået, sier en annen av BBCs eksperter, Pat Nevin.

De to andre lagene i gruppe A er vertsnasjon Brasil og Japan. Førstnevnte vant lørdagens åpningskamp 3-0, noe som betyr at Italia og Brasil topper med tre poeng.