— Jeg fikk en knekk, og mistet helt lysten. Jeg følte at det var min feil at vi tapte mange kamper, sier 31-åringen.

Før fjorårssesongen ble Inge Stokvik omtalt som Rosenborgs viktigste signering. I stedet ble han satt på tribunen med beskjed om å legge egoet til side – eller begynne med golf. Forholdet mellom trener Martinelli og Stokvik var iskaldt.

— Alt ble feil i fjor. Jeg kunne sagt mye, men har ikke så lyst til å rippe opp i det, sier han.

Skal ha det artig

Derfor var ikke Stokvik med da årets sesong startet. Men så ble han spurt av trener Jan Morten Dahl om å hjelpe til på trening, og siden har det bare ballet på seg.Etter tre uker på is sammen med resten av laget ble han kastet innpå i hjemmekampen mot Stjernen. Stokvik kvitterte med to målgivende pasninger.

— Det var selvsagt fint med en sånn åpning. Kanskje skrur det forventningene litt i været blant publikum, men målet mitt er uansett å gjøre det så godt som mulig og ha det artig, sier han.

Rosenborg har styrevedtak på ikke å pådra seg økte kostnader, og derfor må Stokvik spille gratis ut sesongen. Men det er langt ifra sikkert at han kan spille alle kampene.

Jobben går først

Han er tilbake på isen mot Lillehammer i kveld, men er høyst tvilsom til Lørenskog-kampen lørdag.

— Jobben i brannvesenet er klart viktigst, og det blir utfordringer framover for å få det til å gå opp. Jeg kan nok kalles en slags supervikar i år, sier han.