12 journalister var i bussen da det smalt tirsdag kveld i Rio de Janeiro. To vinduer ble knust, og tre av journalistene pådro seg lettere skader.

Det er ukjent om det var våpenskudd eller steiner som rammet bussen. Den internasjonale olympiske komité (IOC) bekrefter at skadene på bussen skyldes «gjenstander som kom fra området rundt».

En fotograf fra nyhetsbyrået Press Association sier dette til avisen The Independent om den skremmende opplevelsen:

– Vi var på vei fra hockeyarenaen til pressesenteret. Jeg satt bak i bussen. Plutselig kom det et smell. Alle lå på gulvet, så jeg la meg også ned. Bussjåføren stanset i et halvminutt etterpå, men folk begynte å rope at han bare måtte kjøre videre. Etter noen minutter fikk vi politieskorte, forteller fotografen som ikke er navngitt.

Journalist Joanna Moyse var på bussen. Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Lee Michaelson er i OL for å dekke basketball. Han er tidligere flykaptein i det amerikanske luftforsvaret, og er overbevist om at det var skudd som rammet bussen.– Jeg vet hvordan lyden fra et skytevåpen høres ut. Med min bakgrunn var jeg rask med å komme meg ned på gulvet, og jeg fikk også de andre til å legge seg i dekning, sier han ifølge BBC.

IOC bekrefter at saken er under etterforskning.

– Vi vet ennå ikke om bussen ble beskutt, eller om det var steiner, sier Mario Andrada som er talsmann for Rio-OL.