Azar Karadas er vant til å avgjøre kamper fra innbytterbenken. Mot Stabæk scoret han kampens første mål, men det holdt likevel ikke til seier. Azar Karadas er vant til å avgjøre kamper fra innbytterbenken. Mot Stabæk scoret han kampens første mål, men det holdt likevel ikke til seier. Foto: Digitalsport

Nilsens superbytter holdt ikke til seier

Brann ledet mot Stabæk, men Azar Karadas' scoring holdt bare til poengdeling.

Stabæk – Brann 1–1 (0-0)

NADDERUD STADION: Her er vår oppsummering fra oppgjøret på Nadderud stadion:

36. minutt: Brann har slitt med å skaffe seg poeng på bortebane denne sesongen. Laget sto med fire kamper uten poeng på reisefot, men kampinngangen til Lars Arne Nilsen virker fremdeles å være å tette igjen bakover og håpe på et seiersmål. Det første er dette Brann-laget ganske gode til, men det er noe avventende over angrepsspillet til de rød. Ved flere anledninger i førsteomgangen hadde bergenserne mulighet til å straffe Stabæk på overganger, men upresise avleveringer og dårlig samspill spolerte mulighetene. Som blant annet da Kasper Skaanes ikke klarte å spille gjennom Daniel Braaten på høyrekanten etter halvtimen spilt. Det skulle dog bli bedre.

45. minutt: Like før pause fikk Brann endelig sin, og kampens, første målsjanse. Stabæk lå naivt høyt med forsvarsrekken gjennom hele omgangen, og fikk svi for det da Daniel Braaten spilte gjennom Kasper Skaanes i det 45. minutt. Hjemmelaget ropte på offside, men det så dommer Dag Vidar Hafsås korrekt at det ikke var. Skaanes kom alene med keeper, men var i overkant lite direkte på mål. Dermed ble vinkelen også litt for skrå. Indreløperen forsøkte å sette skuddet lavt forbi Stabæk-keeperens høyreside, men Sayouba var parat. Skaanes scoret i tilsvarende oppgjør i 2014, men står fortsatt uten mål i årets sesong.

67. minutt: Lars Arne Nilsen gjorde to bytter i det 58. minutt. Erik Huseklepp og Azar Karadas kom inn for Daniel Braaten og Jakob Orlov. Under ti minutter senere skulle de byttene vise seg å være en aldri så liten genistrek. Huseklepp fikk ballen i drømmeposisjon på sin venstrekant. Han skaffet seg rom og la et hardt innlegg. Superinnbytter Karadas kom i full vigør inn i straffefeltet, og møtte innlegget perfekt på rundt fem meter. Derfra styrte han ballen kontrollert i lengste hjørne med pannebrasken. Sayouba i Stabæk-buret rakk ikke engang å reagere på headingen.

72. minutt: Dani Hatakka fikk sine første eliteserieminutter mot Stabæk, da en skadet Ruben Kristiansen måtte bli igjen i Bergen. Etter en rolig start ble det hett rundt 22-åringen som ikke har sin styrke i løpsduellene. Hver gang Stabæk fikk ballen på Branns høyreside gikk pulsen flere hakk opp blant de mange Brann-supporterne som hadde tatt turen til Bærum. I det 72. minutt slo Brann-forsvaret en sjelden gang sprekker. Sivert Heltne Nilsen forlot Kamal Issah, uten at den finske backen tok over oppasserjobben. Dermed sto ghaneseren helt alene på 16-meteren. Gjennomspillet var like perfekt som avslutningen til Issah. Dermed ble det poengtap nok en gang på bortebane.