De største aksjonærene takket fredag nei til Handelsbankens tilbud. Likevel er Brann ASA og Ivar Hanestad nokså hjelpeløse i klubbens situasjon. De er avhengige av at Stadion skifter eier, og Brann får leie banen til en pris de kan leve med. Det kan åpne aksjonærenes lommebøker som til nå har vært stengt med hengelås.

Hvis ikke Brann finner en ny eier til Stadion, går det mot skifteretten for Brann ASA.

Aksjonærene er ikke villig til å spytte inn mer penger før Brann får kontroll på gjeldsspørsmålet.

— Våre regnestykker viser at det ikke går rundt økonomisk hvis vi må betale 35 millioner kroner. Vi berømmer banken for å ha vist vei ved å gi det bidraget den har gjort. Det er forståelig at aksjonærene ikke vil skyte inn mer penger når vi ikke kan håndtere pantegjelden, sier Magne Revheim, formann i Sportsklubben Brann.

Én aktuell stadionkjøper

Brann-ledelsen satser på at aksjonærene vil skyte inn 10 millioner kroner i klubben, hvis klubben kvitter seg med Stadion.

— 10 millioner til spillerstallen vil gi en forsiktig optimisme i sportsklubben, sier formann i Brann ASA, Ivar Hanestad.

Stor-Bergen Boligbyggelag (SBB) er for øyeblikket den eneste aktuelle kandidaten til å overta Stadion. SBB ønsker å leie ut stadion til Sportsklubben Brann, og deretter å bygge boliger på området. Det kan ta tid.

Det vil trolig være svært vanskelig å få omregulert området før Brann har en annen stadion å spille kampene sine på.

— Det blir forhandlinger mellom oss. Både Brann og Handelsbanken vet vi er interessert i Stadion, sier Olav Bjaadal, administrerende direktør i Stor-Bergen Boligbyggelag.

Brann åpnet fredag for nye samtaler med Handelsbanken. Etter at aksjonærene fredag sa nei til tilbudet, må Brann og Handelsbanken fortsette forhandlingene for at Brann ASA skal unngå skifteretten, og for at Handelsbanken skal unngå belastningen det vil være å begjære Brann ASA konkurs.

Jakter på seriøs eier

— Vi ønsker den løsningen som krever minst mulig egenkapital. Vi vil leie fremfor å eie. Og vi kan i fellesskap finne en ny eier av Brann Stadion alle kan være tjent med. En seriøs langsiktig eiendomsutvikler vil kunne få mer ut av eiendommen enn det Brann klarer, sa Ivar Hanestad, styreleder i Brann ASA.

Hvis ikke Handelsbanken og Brann blir enig med en ny eier om overtakelse, har Brann en frist på seg til 10. desember med å godta Handelsbankens tilbud.

Det er liten grunn til å tro at aksjonærene vil skifte mening, og dermed kan fort skifteretten bli neste stopp for Brann ASA.

— Vi har hele tiden ikke hatt konkurs som mål, sier Hanestad. Han mener det er mange andre alternativer for Brann.

— Sportsklubben Brann kan bryte samarbeidet med Brann ASA, siden ikke vi i ASA er i stand til å oppfylle den samarbeidsavtalen vi har med Sportsklubben, svarer Hanestad på BTs spørsmål.

— Hva skjer da med Brann ASA?

— Da er inntektene til ASA borte, og vi sitter igjen med eiendommen. Kanskje vil noen overta den ved å kjøpe aksjene. Konkurs er bare en av mulighetene, men tiden er i ferd med å renne ut, innrømmer Hanestad.