Didrik Tønseth overbeviste da han knekte alle konkurrentene og tok en solid seier på 15 kilometer fri teknikk på Beitostølen.

Tønseth vant klassiskrennet fredag etter å ha staket gjennom hele løypa, og Byåsen-løperen viste superkrefter da han var sterkest også lørdag.

— Veldig artig, jeg er kjempefornøyd. Spesielt at jeg presterer også i skøyting, sa Tønseth til NRK etter løpet.

Trønderen fikk knallhard kamp av Lyns Simen Hegstad Krüger gjennom hele traseen. Med et jevnt, sterkt løp knuste imidlertid Tønseth all motstand og vant 6,1 sekunder foran Hegstad Krüger. Simen Andreas Sveen ble nummer tre.

— Jeg gikk jevne runder og fikk holdt et jevnt trykk gjennom hele løpet. Når det blir en sånn fight er det lurt å ikke ha brent alt kruttet i starten, analyserte 25-åringen.

— Jeg tror jeg hadde fordel av å starte bak Krüger i dag. Han viste i Val Senales at han har noe stort på gang, og viste det i dag, sa Tønseth.

— Det gikk nesten. Jeg turde ikke å tro på dette. Det var godt å prestere, sa Krüger til NRK.

Nå satser Tønseth alt på å prestere i vinterens VM.

— Formen er god, og nå er det bare å komme i gang med sesongen. Jeg fikk en sur fjerdeplass i Falun, og VM i Lahti er det store målet i vinter.

Heltent Northug

Mye av spenningen før løpet lå i om Petter Northug, som gikk rolig inn til en 74. plass i sesongåpningen fredag, nesten fire minutter bak vinneren, ville vise bedre form lørdag. Northug virket heltent fra start og tok ledelsen etter 2,2 kilometer foran forholdsvis ukjente Gaute Kvåle.

Løpere som Niklas Dyrhaug, Finn Hågen Krogh og Didrik Tønseth viste også at de ville være med helt der oppe.

På neste passeringspunkt, etter seks kilometer, hadde situasjonen imidlertid forandret seg i disfavør Northug. 30-åringen passertepå fjerdeplass, fire sekunder bak ledende Hegstad Krüger. Sveen og Tønseth la seg på de neste plassene.

Overraskelsesmannen Hegstad Krüger fortsatte kjøret, men Tønseth ville være med på leken. Etter 12,2 kilometer passerte Tønseth 3,2 sekunder etter Lyn-løperen. Krogh og Dyrhaug var på dette tidspunkt helt kjørt av lasset.

Sterk avslutning

Hegstad Krüger avsluttet sterkt og gikk i mål 26, 5 sekunder foran Simen Andreas Sveen. All spenning dreide seg dermed om Didrik Tønseth kunne matche — og forbedre - Hegstad Krügers avslutning.

Det klarte Byåsen-løperen, og han tok dermed sin andre seier for helgen. En maktdemonstrasjon av 25-åringen som har vist solid form i både klassisk og fri teknikk.

Petter Northug endte på 15.-plass. Martin Johnsrud Sundby deltok verken fredag eller lørdag.