FotballFrankrikeFoto: Dppi/DigitalsportNORWAY ONLYFOOTBALL - FRIENDLY GAMES 2007/2008 - AS SAINT ETIENNE v CLERMONT FOOT AUVERGNE - 10/07/2007 - MOUSTAPHA BAYAL SALL (ASSE) Foto: Digitalsport

I dag møtte sportslig administrativ leder i Start Toppfotball AS, Rune Jakobsen, talentspeider Jon Terje Thorstensen i Kristiansand Tingrett. Bakgrunnen er at Thorstensen mener han har krav på 250.000 kroner som Salls rådgiver da denne skrev under en treårskontrakt med Start 30. mars 2006. Allerede dagen etterpå forsvant senegaleseren tilbake til hjemlandet, hvor han spilte videre for gamleklubben i fem måneder før han plutselig signerte for franske St. Etienne i august. Gamleklubben US Goree fikk langt bedre betalt for Sall da han ble kjøpt av St. Etienne (4 millioner kroner) enn Start var villig til å betale (600.000 kroner).

— Jeg ønsker ikke prosedere denne saken i media utover å si at jeg mener vi har en meget god sak. Det foreligger ingen skriftlige avtaler mellom Start Toppfotball AS og Thorstensen, og vi mener at det heller ikke foreligger en muntlig avtale. Det mener Thorstensen, og nå er det bare å vente på dommen, sier Rune Jakobsen.

Han er usikker på om dommen kommer om noen uker, eller om partene må vente til godt ut i august på grunn av ferieavvikling.

— Vi skulle gjerne vært denne saken foruten, men noen ganger er det slik det ender – i en rettssal, påpeker Jakobsen.

Thorstensens advokat Anders Traaholt Christensen sier følgende:

- Det foreligger en skriftlig avtale mellom partene, som ikke er signert. Thorstensen mener klart det foreligger en avtale om kompensasjon for hans arbeid i forbindelse med saken, og således at det foreligger en bindende gyldig avtale mellom partene. Uten Thorstensens bistand ville Start aldri oppnådd den økonomiske gevinst de har hatt i saken, selv om Sall-saken ikke endte som forventet av partene. Vi avventer nå rettens vurdering av kravet, og vi er tilfredse med å få presentert vårt syn på saken i tingretten.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet mye om Sall-sagaen, senest i en oppsummerende artikkel 25. juni 2008. Den kan du lese her !