Rosenborg— og eliteseriens assistkonge, Mike Jensen, ble blindtarmsoperert fredag i forrige uke.

Dansken gikk glipp av Rosenborgs nedsabling av Start, men skal være klar mot Bodø/Glimt, dersom han selv føler for det, ifølge klubbens medisinske koordinator, Haakon Schwabe.

Bakgrunn: Mike Jensen må blindtarmopereres

— Mike har det bra nå og han kjenner lite til smertene. Han skal være klar til neste søndag mot Bodø/Glimt, forteller Schwabe.

Avhenger av dansken

Tidsmessig skal altså dansken klare å rekke den neste serierunden, men det avhenger av hvordan han selv føler seg.

— I utgangspunktet skal det være greit å komme tilbake etter en slik operasjon. Hvis han ikke føler seg klar, så kommer vi ikke til å sende han ut på banen. Slik det ser ut nå, skal han kunne spille, fortsetter den medisinske koordinatoren.

Balltouch fra mandag

Rosenborgs midtbanespiller har hatt lett trening på styrkerommet med sykling og lette vekter. Han får ikke trille ball før på mandag.

— Han syklet og løftet litt i går. Fra og med i morgen skal han ut på feltet, men det blir alternativ trening hvor han skal jogge litt. På mandag blir han å trene litt med ball, men det blir også alternativt, sier Schwabe.

Dersom du ønsker å se Rosenborg til neste år, må du betale mer for en kampbillett

- Når er han i full trening?

— Fra og med torsdag i neste uke dersom alt går etter planen. Dersom han ikke føler seg bra, så bremser vi litt.

Søderlund spiller med smerter

Jensen er den eneste per dags dato som er ute med skade, men Rosenborgs toppscorer, Alexander Søderlund, har slitt med en vond tå.

— Alexander har en infeksjon i en tå. Han er ikke uaktuell for spill, men han kjenner smerter i foten, fortsetter Schwabe.

Søderlund sto også over landslagstreningen i går. Han var blant flere som heller syklet enn å spille med ball.

Det medisinske apparatet har hatt vurderinger frem og tilbake når det gjelder Søderlund, men innrømmer at det er uaktuelt å ta rogalendingen ut av laget. Spissen satt på benken hele kampen mot Start.

— Han er innstilt på å spille med det. Han har fått både penicillin og smertestillende, så han kommer seg gjennom det, fortsetter han.

Lokalbedøvelse

De valgte også å gi toppscoreren en lokal injeksjon før kampen mot Viking hvor spissen satte inn sin 21. nettkjenning.

— Alex fikk en sprøyte med lokalbedøvelse før Viking-kampen, ja. Det kan ikke bli verre med en slik sprøyte, så til nå har vi gjort det beste vi kan for han, avslutter Schwabe.