Kommentator Ola Bernhus har gjort seg noen betraktninger etter torsdagens kamper:

Dramatikken var ikke over etter den elleville fotballfesten i Skien torsdag kveld. Da dommeren hadde blåst av kampen måtte både Oliver Occéan og Mats Hummels holdes tilbake av andre spillere på banen.

Tenning også etter kampen

Det var ikke det som hadde skjedd under kampen som utløste den noe spente stemningen mellom Odd-angriperen og Dortmunds stjernespiller som også ble verdensmester med Tyskland i Brasil i fjor.

Her jager Mats Hummels bort den noe innpåslitne selfiejegeren på Skagerak Arena. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Det var en ung mann som stormet banen etter at kampen var over. Den unge mannen ville bare ha en selfie og en autograf av Hummels.Odds Oliver Occean mente at det ikke var noe å ta på vei for og sa klart i fra til Hummels om nettopp det. Occéan kjenner litt til Hummels etter sin tid i tysk fotball. Han kom til Odd på lån fra Eintracht Frankfurt foran denne sesongen.

— Det var en ung gutt som løp inn på banen og ville ha en selfie med Hummels. Akkurat det ville ikke Hummels ha noe av og skjøv vekk ungen. Det tente Oliver Occéan. Han snakker jo godt tysk. Jeg fikk ikke helt med meg hva som ble sagt, sier sikkerhetssjefen på Skagerak Arena, Ole Larsen til Aftenposten.

Larsen var selv ute på banen da det var nære på at de to spillerne røk i tottene på hverandre. Spillere på begge lag sørget for å skille de to kamphanene før det ble lite penge scener.

Ville ikke ha innblanding

Ifølge den tyske avisen Bild.de forklarte Hummels det hele på følgende måte.

— Occéan kom til meg og sa: «Hvorfor skjøv du ham bort?» Da sa jeg at han ikke skulle blande seg inn denne saken.

Slik slo den tyske avisen Bild.de opp krangelen mellom Oliver Occéan og Mats Hummels. Foto: Faksimile

Det som følger deretter er antydning til håndgemeng mellom angriperen og forsvareren som hadde hatt et par tøffe tak under kampen. Ifølge Bild.desa Occéan følgende etter kampen:

— Jeg vet ikke hva Hummels innbiller seg. Han tror visst at siden han er verdensmester, så kan han tillate seg alt.

Til det skal Hummels ha svart følgende:

- Jeg er verdensmester, men jeg kan ikke tillate meg hva som helst.

Dortmund fyrte opp

Til tross for at Dortmund-tilhengerne tente bluss flere ganger i løpet av kvelden er sikkerhetssjefen godt fornøyd med måten de klarte å håndtere et fullsatt stadion i Skien.

— Blussene kommer med i rapporten til UEFA, men dette er svært vanskelig å sikre seg mot. Vi kroppsvisiterte alle som skulle inn på stadion, men det er umulig å oppdage alle slike ting. Jeg har inntrykk av at UEFA-delegaten var svært fornøyd med arbeidet og Dortmunds sikkerhetssjef var ikke blid på egne tilhengere som tente bluss inne på arenaen, forteller sikkerhetssjef Ole Larsen.

De var forberedt på at det kunne bli tent fyrverkeri og hadde derfor sikret seg ved blant annet å legge ut brannslanger.