Pål André Helland blir ikke spilleklar til EM-kvalikkampene mot Malta og Italia.

Lårskaden som har plaget ham den siste tiden gjør at han reiser hjem fra landslagssamlingen torsdag.

Høyrevingen ble byttet ut allerede ved pause i europaligakampen mot Dnipro på torsdag for én uke siden, mens han gikk av banen på stillingen 2-0 til Rosenborg i bortekampen mot Start søndag.

LES OGSÅ: Helland: — På 2-0 var det greit. Da hadde jeg bidratt nok

LES OGSÅ: Helland gikk av banen for å berge høsten

— Da jeg gikk av til pause mot Dnipro trodde vi kanskje det var snakk om en strekk. MR-bildene viste at det ikke var det. Men det er noen nerver som hindrer meg litt, men det skal slippe i løpet av noen dager. Jeg fikk bidratt litt her, og så ble det minst mulig i og med at det kommer noen viktige landskamper jeg håper å bidra på, sa Helland etter 4-0-seieren over Start.

Rosenborg-spilleren fikk A-landslagsdebuten mot Sverige i juni, men måtte melde forfall til EM-kvalifiseringskampene mot Bulgaria og Kroatia tidligere i høst.

Kan gå glipp av Glimt-kampen

Rosenborgs medisinske koordinator, Haakon Schwabe, sier til adressa.no at skaden er den samme som har oppstått flere ganger tidligere.

— Det er ikke noe nytt der. Han blir ikke bra nok inn mot helgen til å bidra, sier han.

— Det er baksiden av låret som kramper seg opp.

Schwabe mener det er de tidligere erfaringene denne sesongen som gjorde at Helland var optimistisk med tanke på landskampene.

— Det har gått 5-7 dager tidligere, men nå viser det seg at det går litt saktere denne gangen, sier han.

- Blir Helland klar til Bodø/Glimt-kampen (18. oktober)?

— Det er litt tidlig å si. Vi må få ham hjem og sett på ham, men Pål er avhengig av å få noen dager med trening nå. I uken før Start-kampen ble det litt for lite trening og handlet litt for mye om å bli klar til kamp.