I sin første hjemmekamp gledet 25 år gamle Amadaiya Rennie fra Liberia Brann-fansen med sitt spill. Ikke bare fant han Erik Huseklepp før Branns siste scoring, han var aktiv som et barnehagebarn på vingen sin, løp opp og ned og sidelengs og til og med helt tilbake i egen 16-meter.

Etterpå ble han hyllet. Av supportere i BTs Ballspark-program, av treneren, av forståsegpåere i media.

— Du vet aldri hvordan det ender, men vi var ganske trygge på kvalitetene hans og hva han kunne tilføre oss på kort sikt, sier Brann-sportssjef Rune Soltvedt om Rennie.

Men spilleren er bare signert på en låneavtale ut året. Brann har ikke sikret seg en opsjon på kjøp fra Hammarby, som ofte gjøres i låneavtaler. Dermed kan Rennies Brann-karriere bli av det korte slaget, selv om Brann skulle ønske å ha ham med videre. Formelt stiller ikke Sportsklubben lenger frem i køen enn andre hvis Rennie skal selges fra Hammarby.

— Vi spurte helt løst om opsjon, og kunne tenkt oss å sikre en slik, men Hammarby svarte at de ikke ønsket det i avtalen. De ønsket bare å holde en god dialog om spilleren, sier Soltvedt.

Ville ikke bruke energi på opsjon

Samtidig som Brann lånte Rennie, lånte Hammarby spissen Jakob Orlov motsatt vei. Svenskene har, til forskjell fra Brann, sikret seg opsjon på kjøp av sin lånespiller.

— Hvorfor sto dere ikke hardere på ønsket om opsjon på Rennie?

— De viktigste for oss var å få ham hit, og så kan vi bruke høsten på å vurdere om vi vil ha ham med videre. Da Hammarby ikke ønsket en opsjonsavtale, var ikke det noe å bruke energi på for oss. De er åpne for å diskutere spilleren med oss etter sesongen, og det er en klubb vi snakker godt med. Motsatt ønsket Hammarby veldig sterkt å få med en opsjon på Jakob Orlov, forklarer Soltvedt.

Brann har mange bånd til Stockholm-klubben. Birkir Sævarsson ble solgt dit etter fjorårssesongen, lagene møttes til vennskapskamp i vår og tidligere Brann-assistent Patrik Hansson har samme rolle i Hammarby nå. Alt dette skal ha bidratt til at Brann nøyde seg med å avtale «dialog» om en permanent Rennie-overgang.

Rennie: - Super mottakelse

Spilleren selv har bare uttrykt seg i varme vendinger om Brann.

—  Dette er den første klubben jeg har kommet til som har tatt så godt imot meg. Støtteapparatet, spillerne, supporterne - alle har vært helt supre. Alle i klubben er veldig vennlige, sa Rennie til BT etter seieren mot Hønefoss.

Rennie startet kun tre av Hammarbys kamper i Allsvenskan i vår. Brann sier de har fulgt hans prestasjoner i Sverige, men vedgår at de ikke hadde studert ham ut og inn før han ble hentet på lån.

— Vi har sett på trening i det siste at det var et eller annet med ham, så jeg er ikke veldig overrasket over at han er så god, sa trener Lars Arne Nilsen etter Rennies pangdebut mot Hønefoss.