KALPA — OILERS 2-1:

Torsdag kommer finske Kalpa til DNB Arena. Den sjansen må Oilers utnytte.

Med seier i Stavanger vil nemlig Oilers være klare for 16-delsfinalen i mesterligaen. Men skal det skje må nok laget opp noen hakk fra det de viste i Finland søndag ettermiddag.

Oilers forsvarte seg riktignok bra og tapte knepent, men i den offensive delen av spillet skapte de for lite til å ha en realistisk mulighet til å vinne kampen.

foto
Petter Thoresen. Foto: Jan Inge Haga

Det pucksikre hjemmelaget scoret to ganger i overtall og vant en grei ettmålsseier. Det betyr at Oilers må vente til torsdag før de får en ny sjanse til å sikre avansementet til 16-delsfinalen i Mesterligaen.— Jeg føler egentlig at vi gjorde en god innsats. Vi ble litt for beskjedne med pucken, men vi spilte med stort hjerte, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

— Burde skutt oftere

Fra benken fikk Oilers-treneren se sitt lag bli overspilt i den første perioden. De hvitkledde fra Stavanger slet med å komme opp i sine finske motstandere og skapte lite og ingenting framover.

At Kalpa tok ledelsen etter en sen overtallsscoring var det egentlig ingenting å si på.

— Men vi kom mer med etter hvert. Vi hadde også våre sjanser i powerplay, men utnyttet det ikke like bra som Kalpa. Jeg skulle ønske vi skjøt oftere. Det ble litt for få skudd, vurderer Thoresen etter kampen.

foto
Henrik Holm. Foto: Jan Inge Haga

— Ikke aggressive nokI midtperioden scoret finnene nok et mål i overtall, mens Oilers fortsatte å slite i den skapende delen av spillet. Hadde det ikke vært for flere gode redninger av Ruben Smith, kunne resultatet fort sett styggere ut før tredjeperioden.

— Vi slet med å finne ut av systemet de spilte. I hvert fall i starten. De fikk ha pucken mye og vi var ikke aggressive nok. Men dette er et lag vi kan slå på hjemmebane. Jeg tror det blir vanskeligere for dem å spille sin stil i DNB Arena – siden isflaten er mindre der, sier Dan Kissel.

Amerikaneren hadde sjansen til å utligne til 2-2 like etter at Tommy Kristiansen skjøt inn reduseringen tidlig i den tredje perioden.

Kissel stjal pucken, forsøkte å dra ut keeperen for så å dytte pucken mellom beina på finnen, men målvakten var med på forsøket og fikk avverget. Derfra og inn var det langt mellom Oilers-mulighetene.

foto
oilers_kuopio13.jpg Foto: Jan Inge Haga

— Vi skal slå dem hjemme- Dessverre ble det litt for mange utvisninger. Det var litt tilbake til gamle synder, sier Christian Dahl-Andersen.

Han er sterk i troen på at Oilers kan hamle opp med finnene i DNB Arena.

— Vi har en veldig god mulighet. Dette er et lag vi skal slå hjemme. De har gode ferdigheter og er gode på skøyter, men de mangler x-faktoren som jeg føler vi har i vårt lag. Jeg tror og håper at vi har mer brodd enn dem på torsdag, sier Dahl-Andersen.

Oilers dro rett fra arenaen til flyplassen i Kuopio for å fly hjem etter kampen. To strake ettmålstap på bortebane var ikke det Oilers håpet på da de dro til Tsjekkia på torsdag. Likevel velger spillere og ledere å se positivt på dobbeltkampene mot Trinec og Kalpa.

— Jeg tror alle føler vi har en god sjanse til å gå videre. Vinner vi på torsdag er saken grei. Jeg håper på mange tilskuere og god stemning i DNB Arena. Det er viktig for oss, sier Oilers-direktør Pål Haukali Higson til Aftenbladet.

"Ingen tenkte det var en god idé". Les historien om mannen bak hockeyeventyret Stavanger Oilers.