Oilers-Rosenborg 4-0

På tribunene var det fest. I restauranten var det fest. Og det så ut til å bli fest på isen også da Mathis Trettenes skjøt inn 2-0 etter halvspilt første periode. Likevel tok spillet aldri helt av da Oilers satte klubbrekord med sin 13. strake seier i eliteserien lørdag ettermiddag foran et hav av damer i DNB Arena. Riktignok gjorde Oilers jobben på en profesjonell måte. 4-0 er en solid seier. Men den kunne fort vært langt større dersom Stavanger hadde skrudd opp noen hakk.

Oilers-back Daniel Bøen Rokseth har slitt med å markere seg så langt denne sesongen, men sto endelig fram og noterte seg for to scoringer.

— Dette var utrolig moro, sier Rokseth til Aftenbladet.no.

— Dessverre lot vi oss stresse litt av Rosenborg. Det gjorde at det ikke ble den store kampen, men for min egen del var det fantastisk moro å putte to. Dette gir masse selvtillit, fortsetter han.

Hockey and Heels

Kampen mot Rosenborg var spesiell på den måten at Oilers forsøkte å få så mange damer som mulig på kamp. Alle sesongkortholdere ble oppfordret til å gi bort billettene til damer på samme måte som sponsorene ble bedt om å invitere damer i Vip-boksene. I tillegg var restauranten forbeholdt jenter. Alt dette skape en stemning og et tonefall vi aldri tidligere har sett på en ishockeykamp i Stavanger.

— Jeg merket at det var en del damer på kamp, ja, sier Tommy Kristiansen og gliser.

— Jeg hørte at tonefallet var litt høyere enn vanlig. Utrolig kult, istemmer Ruben Smith.

Tenker Lørenskog og Vålerenga

Tross utsolgt arena og mange jenter på tribunen, måtte flere av Oilers-spillerne erkjenne at neste ukes toppkamper mot Lørenskog og Vålerenga var i tankene før møtet med Rosenborg. Og en kan jo forstå at spillerne slapp seg nedpå etter det som har vært en meget innholdsrik uke. Seieren i europacupen forrige helg har utvilsomt kostet krefter. Neste uke venter toppkamper mot Lørenskog og Vålerenga. I så måte var både torsdagens kamp mot Tønsberg og lørdagens seier over Rosenborg en mental prøve for Oilers-spillerne, der alt egentlig handlet om å gjøre jobben og spare krefter til det som kommer.

— Vi snakket faktisk litt om det i rekken min. Tankene gikk nok litt for mye mot kampene mot Lørenskog og Vålerenga. Det er ikke alltid like lett å være hundre prosent påskrudd når du spiller kamper som dette, sier Tommy Kristiansen.

— Det var synd at vi ikke klarte å skape litt mer show for alle de på tribunen. Et par mål til hadde gjort seg. Men det var en grei gjennomkjøring før det som venter neste uke, sier Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet.no.

Må opp flere hakk

Daniel Bøen Rokseth ordnet både 1-0 og 3-0 med flotte scoringer før Christian Dahl Andersen satte inn 4-0 i tredje periode. Rosenborg, som spilte uten flere av sine beste spillere, kom med et ungt og urutinert lag til Stavanger. De var egentlig aldri i nærheten av å true et Oilers-lag som hadde full kontroll gjennom samtlige 60 minutter.

- Det er litt merkelig å spille kamper som du vet du kommer til å vinne på forhånd. Kampbildet ble som vi hadde regnet med på forhånd, forklarer Dennis Sveum.

Han får støtte av keeper Ruben Smith – som hadde en svært rolig dag på jobben.

— Rosenborg hadde noen sjanser helt i starten, men i tredje periode hadde de vel bare to skudd på mål. Men også disse kampene skal vinnes. Det klarte vi jo på en grei måte, sier målvakten fornøyd.

Diverse

  • Oilers vant skuddstatistikken 56-16. * Stavanger holdt nullen for andre kamp på rad (8-0 over Tønsberg torsdag).

  • Rosenborgs elendige statistikk i Stavanger fortsetter. Trønderne har fortsatt til gode å vinne i oljebyen på ti forsøk.

  • Daniel Bøen Rokseth ble kåret til Oilers’ beste spiller.

  • Martin Strandfeldt noterte seg for poeng i sin niende kamp på rad.

  • DNB Arena var nok en gang fullsatt.