Tottenham-keeper Hugo Lloris fikk kneet til Romelu Lukaku i hodet mot slutten av 0-0-kampen mot Everton. Lukaku ble byttet ut med smerter i kneet, men Lloris spilte kampen ut.

— Han husker ikke situasjonen, så han mistet bevisstheten. Det var en kraftig smell, men han så rolig ut og var klar til å fortsette, sa Tottenham-manager André Villas-Boas etter kampslutt.

Det får veldedighetsfirmaet Headway, som arbeider mot hodeskader, til å reagere. Det mener Tottenham opptrådde uansvarlig som ikke byttet ut franskmannen.

- Når en spiller får en smell i hodet og han mister bevisstheten, er det livsviktig at spilleren får tilstrekkelig medisnsk behandling så raskt som mulig. En fysioterapeut eller lege klarer ikke å vurdere alvorligheten til skaden mens de er på banen, fordi symptomene kan komme senere , sier talsmann Luke Griggs ifølge BBC.

Kan ha fått større skade

Griggs mener at Tottenham utsatte Lloris for ytterligere risiko ved å la han spille de siste 15 minuttene.

— Spilleren kan ha fått større skade av å spille videre. Han burde blitt tatt av banen øyeblikkelig og sendt til sykehus for tester og observasjon, sier han.

Villas-Boas begrunnet valget med at Lloris ønsket å fortsette og at det viser hans store karakter og personlighet. Headway mener at portugiseren burde satt ned foten og beskriver kommentarene som «feil og farlige».

- Sportsvitenskapen har utviklet seg enormt mye det siste tiåret, og likevel møter vi den gamle holdningen om at en spiller må være modig og fortsette å spille uansett hvor stor risikoen er , sier Griggs.

- En skandale!

Aleksander Schau i TV2s Premier League-studio ble også sjokkert over at franskmannen fikk fortsette.

– Jeg har brukt mye tid på å studere hodeskader i idretten. Det er en skandale at han får fortsette. Han skal ut umiddelbart etter denne situasjonen, sa Schau etter kampen.

– Du er ferdig for dagen etter en slik "knock out". Når man ser det kneformede merket han har i ansiktet, så er det soleklart hodeskade. Det er utrolig irriterende at hodeskader ikke blir tatt like alvorlig i fotball som i andre idretter. Selv i amerikansk fotball og ishockey tar de det alvorlig. Nå må holdningene endres i fotballen.