— Det var veldig kult at vi fikk en slik legendarisk idrettsmann hit til oss, sier Henrik Selin, trener ved Trondheim tennisklubb.

I underkant av to timer var hoppstjernen hos Trondheim tennisklubb tirsdag. Noriaki Kasai var allerede forhåndskvalifisert til hopprennet i Granåsen, og var ivrig på å få til en alternativ oppladning til ettermiddagens konkurranse.

Manageren til den japanske hopperen kontaktet tennisklubben for å få leie en bane samme dag. Gjennom sin tolk, Pernille Wahlberg, forteller Kasai at dette ikke er uvanlig for den japanske hopperen.

— Jeg er glad i all ballsport, og er det tennisbaner i nærheten der jeg konkurrerer, bruker jeg å spille tennis, sier han til adressa.no.

Privat treningsøkt

I utgangspunktet skulle japaneren spille mot sin egen trener, men det hele endte med en privat treningsøkt med Henrik Selin.

Den japanske hopperen er et multitalent når det gjelder ballsport, og fikk gode tips av tennistreneren tirsdag. Foto: Trondhjem tennisklubb

— De ville at jeg skulle hjelpe han litt. Jeg merket at han hadde spilt tidligere, han hadde god ballfølelse og grei teknikk, sier Selin.Kasai forteller at han liker å spille tennis fordi han får brukt kroppen mye og at det fungerer bra for å koble av før hopprenn.

— Da treneren kom ble det skikkelig hardtrening, og jeg ble skikkelig svett. I etterkant følte jeg meg veldig opplagt, det gjorde godt for kropp og sinn, sier Kasai.

Stort å få møte hoppstjernen

Selin forteller om et hyggelig og morsomt møte, der de ved hjelp av grunnleggende engelsk, litt hjelp fra tolk og mye kroppsspråk hadde en fin treningsøkt.

— Han klarte seg veldig bra, men jeg er usikker på om han skjønte alt jeg sa, sier Selin.

Også sportslig leder Audun Thorshaug og assisterende trener Henrik Jenssen ved tennisklubben var også til stede. Selin forteller at samtlige syntes det stort å få møte hoppstjernen.

— Jeg har aldri trent en så stor stjerne på denne måten tidligere, men han var en sympatisk og hyggelig fyr så det ble egentlig ikke så annerledes, sier Selin.

Gleder seg til Granåsen

Noriaki Kasai legger ikke skjul på at det er tøff kamp om pallen i dagens hopprenn i Granåsen. Japaneren har prestert godt jevnt over denne sesongen, og håper på å hoppe godt også i dag.

— Alle er sterke utøvere, og det blir ikke enkelt å ta seier i kveld, men jeg skal gjøre mitt beste, sier han og legger til at han gleder seg veldig til hopprennet i Granåsen.