Jeg ble utfordret av min målvaktskollega Henrik Holm til å ta ALS Ice Bucket Challenge. For deg som ikke vet hva det er, la meg forklare.

ALS Ice Bucket Challenge er en aktivitet hvor du blir utfordret til å dumpe en bøtte med isvann over hodet for å fremme bevissthet om sykdommen amyotrofisk lateral sklerose (ALS) og å oppmuntre folk til å donere penger til forskning. (Jeg sier i min video at jeg vil fremme ALS, jeg mener jo selvfølgelig at jeg vil bidra til å fremme bevistheten, så slipper dere å arrestere meg på det).

ALS er en uhelbredelig nervesykdom som angriper motoriske nerveceller i ryggmargen og hjernen, som fører til at kraften i pustemuskulaturen forsvinner.

ALC Ice Bucket Challenge startet i USA og har vært en internettfarsott i hele sommer på lik linje med badeutfordringen som gikk i vår. Den gang var det litt mer åpent hvilke veldedige saker man satte fokus på. Flesteparten av utfordringene jeg fikk med meg lød stort sett slik: Du har 24 timer på deg til å bade, hvis ikke må du gi penger til Hockey Mot Kreft eller Oilersspillernes veldedighetsfond.

Denne gangen er det altså ALS som får sin fortjente oppmerksomhet for å bidra til å finne en kur og det virker som at sosiale medier er måten å gjøre det på. Den gratis markedsføringen, happeningen og jungeltelegrafen har ført til at jeg så meg nødt til å hoppe oppi et iskaldt boblebad for en god sak. Etter at Ice Bucket Challenge eksploderte på sosiale medier har bevisstheten og veldedige donasjoner økt betraktelig. I følge The New York Times hadde ALS Association mottatt 41,8 millioner dollar bare i perioden 29. juli — 21. august.

Så hadde altså Ice Bucket Challenge kommet helt fra USA og til meg. Jeg prøvde å finne en måte å gjøre det litt anderledes på og dette var altså det jeg endte opp med. Jeg fylte opp boblebadet vårt med iskaldt vann, kastet den obligatorske bøtten med is oppi og tok meg et bad. Men nå har jeg altså gjennført min utfordring og sender den herved videre. Jeg utfordrer herved Ordføreren i Stavanger Christine Sagen Helgø, Oilerseier Tore Christiansen og gullgrossist i svømming Sarah Louise Rung. Lykke til!