På de nyåpnede tennisbanene på Fana tennisbane, står Leyton Rivera og følger med på den første dobbeltkampen mellom Paradis og Snarøya. Han er 14 år og en av de yngste i Norge som deltar i NM for lag.

Han startet med tennis allerede som en tre-fire år gammel gutt – i Sverige. Nå er han i Bergen, og jobber hardt for å nå verdenstoppen.

— Jeg vil bli så god som mulig. Drømmen er å bli best i verden, sier tennistalentet.

Bare 14 år gammel har han alle muligheter til å bli best, og det har han også forstått.

— Det er veldig tøft, det er blant de tøffeste sportene i verden, vil jeg si. Både mentalt og fysisk. Jeg har to tennistreninger hver dag, og i tillegg kommer fysisk trening. Så det blir fire timer hver dag.

(Krever innlogging)

Hardt arbeid som gjelder

Paradis tennisklubb satser, og ønsker å levere spillere til toppen både i Norge og internasjonalt. Med på jobben har de tre fulltidsansatte trenere som skal gjøre dette mulig. Sjefstreneren – og Leyton sin far – Antonio Rivera krever mye av spillerne sine.

— Vi jobber hardt, og prøver å jobbe hardere enn våre konkurrenter. Det finnes ingen hemmelighet, det er bare hard jobb som ligger bak. Det sies at man må ha ti tusen timer på banen for å nå toppen, sier trener Rivera som kommer fra Chile, men snakker svensk.

Han både tror- og håper sønnen kan nå langt.

— Det er vanskelig, men jeg håper han når så høyt som mulig. Han kommer i hvert fall til å prøve seg på elitenivå internasjonalt.

Kombinerte skole og tennis

En som har valgt å satse på tennisen er Christoffer Greve, også han fra Paradis tennisklubb. For to år siden sto det mellom å satse på skole eller tennis, han fant en løsning for å kombinere begge deler.

— Jeg kunne ikke bare satse på tennis, men måtte satse på en kombinasjon av skole og tennis. Og da var college i USA den perfekte kombinasjonen. Så jeg fikk stipend der borte, og da fikk jeg muligheten til å kombinere tennissatsingen med fulle studier.

Nå gleder han seg over talentet til Leyton.

— Veldig spennende, han er et kjempetalent. Hver gang jeg kommer hjem fra USA – hvert halvår – så har han tatt store steg. Det er kult at han kan være med å bidra. Han må bare jobbe på videre, sier Greve.

Får mer tid til trening

En fordel 14-åringen har i forhold til andre, er skole. Han går på skole i Sverige, og har avstandsundervisning. På den måten får han mulighet til å tilpasse dagene til tennisen.

— Det gjør at jeg får mer tid til å trene, så det gjør jeg ganske mye, sier han.

Og med faren på trenersiden blir det kanskje litt lettere å fokusere på begge deler. Men faren gir ikke han noe spesialbehandling.

— Jeg legger samme press på han, som de andre som vil satse, og nå toppen. Men jeg krever mer av dem som virkelig vil satse på dette her, sier pappa Rivera.

— Hvis man taper, så er det bare din skyld

Selv mener Leyton at han ikke har noen dårlige egenskaper på banen, men trives best i singel.

Hva er det du liker så godt med tennis?

— Hvis man taper, så er det bare din skyld. Vinner man så er det også din skyld. Det er ikke som i lagsport hvor man kan tape, og skylde på andre, sier han.

Under lag-NM på de nylagte tennisbanene på Fana, spilte han singelkamp. Christoffer som var kommet hjem på ferie fra USA, spilte en av de to dobbeltkampene. Sammen Stian Tvedt sikret han Paradis sin første seier for kvelden.

NM-elite for lag, er delt opp i to puljer. Hvor de to nederste lagene i hver pulje må spille kamp for å unngå nedrykk. Det gjør de mot de to nederste lagene i den andre gruppen. Tredjeplass mot fjerdeplass.

Paradis vant til slutt 4–3 mot Snarøya, og møter fjerdeplassen i gruppe B. Der skal de spille om ny kontrakt i elitedivisjonen neste år.