HØNEFOSS-HØDD 1-1

Kampen mot Hønefoss åpnet med et smell, og hadde knapt vart i to minutter før den første scoringen kom. Litt ut av ingenting fikk Torbjørn Kallevåg ballen inne i Hønefoss-feltet. Han fikk kranglet ballen over Lukasz Jarosinski og i mål. Dermed hadde Hødd fått en knallåpning på kampen.

Hødd best

Og det kunne virke som om scoringen inspirerte Hødd-laget. De var det klart beste laget de første minuttene og bet seg fast på Hønefoss sin halvdel.

Det var likevel Hønefoss som fikk den neste virkelige store sjansen. Malick Mane tok seg forbi på høyresiden og la ballen lavt inn foran Jan Lennart Urke i Hødd-målet. Innlegget traff Kevin Beugre, som mer eller mindre hadde åpent mål. Ivorianeren klarte likevel å sette ballen utenfor målet.

Store sjanser

Hønefoss ble flere ganger satt under høyt press av Hødd og måtte gi bort flere dødballer i farlig posisjon. Men selv om Hødd flere ganger var i farlige posisjoner, slet laget med å skape de virkelig store sjansene og det ble mye nesten for blåtrøyene.

I stedet var det Hønefoss som fikk en ny stor mulighet. Toni Kolehmainen fikk ballen på 16-meterstreken. Finnen lobbet ballen elegant over Hødd-forsvaret og traff Alexander Groven inne i feltet. Han sendte i vei et skudd, men avslutningen gikk et stykke utenfor Urkes høyre stolpe.

Like etterpå var Hødd farlig frampå. Ole Amund Sveen driblet seg lekkert inn i Hønefoss-feltet. Dessverre stokket det seg avslutningsøyeblikket. Den siste berøringen blir for lang, og Jarosinski får akkurat plukket opp ballen foran Sveen. Hødds største sjanse etter scoringen.

Mane-mål

Kampen jevnet seg mer ut utover i omgangen. Etter et hjørnespark vartet Hønefoss opp med noen flotte kombinasjoner. Malick Mane fikk til slutt ballen litt skrått fra Hødd-målet. Senegaleseren fyrte av et skudd, men Urke i Hødd-målet vartet opp med en solid redning.

Mane var den som skapte det meste for Hønefoss. To minutter før slutt fikk spissen ballen på kanten av 16-meteren. Han dro seg fint inn i banen og avsluttet lavt ved nærmeste stolpe. Ballen snek seg inn bak Urke, og dermed sto det 1-1 til pause.

Rolig andreomgang

Om første omgang åpnet med et smell, så var var åpningen på den andre strake motsetningen. Det var mye balltrilling og ingen av lagene evnet å skape de store sjansene. Nærmest var Hønefoss når Mane nesten fikk en fot på et innlegg fra Abdoulaye Seck.

20 minutter ut i omgangen kom den neste brukbare muligheten. Groven fikk lagt inn fra sin venstreside, og Wrele misset da han skulle heade ballen unna. Inne i feltet var Beugre, men ballen kom sannsynligvis brått på spissen, som avsluttet langt over mål.

Fem minutter senere fikk Hødd en stor mulighet. Ole Amund Sveen fikk ballen omtrent på straffemerket og fikk avslutte nærmest upresset. Dessverre for Hødd snek ballen seg på feil side av stolpen.

Utover i omgangen ble det som i de fleste treningskamper en del bytter hos begge lag. Mange fikk prøve seg, og rytmen i kampen datt vekk. Dermed ebbet det ut i 1-1.