Etiopiske Genzebe Dibabas verdensrekordforsøk på én engelsk mil under Bislett Games ble stoppet av skade. I stedet løper kenyanske Faith Kipyegon for rekord torsdag.

Det opplyste Bislett-general Steinar Hoen på en pressekonferanse tirsdag.

— Vi fikk gode tilbakemeldinger på Dibaba i forrige uke, men hun fikk vondt i en stortå da hun skulle gjøre de siste treningsforberedelsene til stevnet, forklarte Hoen - og la ikke skjul på at den etiopiske stjerneløperens avbud var en stor skuffelse.

- Det var naturligvis et stort slag i ansiktet for oss som arrangør , sa Hoen.

På kort varsel har likevel Bislett-generalen satt plan B ut i livet. Bislett-publikummet kan nemlig glede seg over at det blir verdensrekordforsøk på distansen likevel. Kenyanske Faith Kipyegon skulle etter planen ha utfordret Dibaba på Bislett, men nå får hun sjansen til å overta rekordopplegget til den etiopiske jenta.

Kipyegon er ingen hvem som helst i sammenhengen. I fjor høst løp 22-åringen mila på 4.16,71 i belgiske Brussel. Verdenskorden til russiske Svetlana Masterkova på distansen lyder på 4.12,56. Den ble satt helt tilbake i 1996. — Det var leit at Dibaba ikke kunne komme, men samtidig flaks at vi hadde en erstatter tilgjengelig. Nå blir det likevel et reelt rekordforsøk, selv om sjansen for rekord kanskje er noe lavere enn om Dibaba hadde løpt, sa Hoen.

Britiske Jennifer Meadows er hentet inn som fartsholder.

— Hun er nok den beste haren vi har hatt på Bislett noen gang, fastslo Bislett-generalen.

Én engelsk mil er en klassisk Bislett-øvelse, men har sjelden vært på programmet som kvinneøvelse. Torsdag avslutter den det tradisjonsrike stevnet i hovedstaden.

Ingvill Måkestad Bovim og Karoline Bjerkeli Grøvdal er norske representanter på distansen.

(©NTB)