OILERS-STORHAMAR 3-0 (3-2 sammenlagt i kamper, best av syv)

STAVANGER: En solid laginnsats, strålende keeperspill av Ruben Smith og to fantastiske enkeltprestasjoner fra Rudolfs Balcers og Mathias Trettenes ga hjemmepublikum full valuta for pengene i den femte semifinalen mot Storhamar.

Oilers var tent fra start, holdt de unødvendige pucktapene nede på et minimum og fikk den nødvendige hjelpen av Ruben Smith da det var påkrevet. Det holdt til en solid 3-0 seier.

— Det er deilig endelig å få en seier på hjemmebane. Det var viktig at vi tok ledelsen i semifinaleserien, og vi skal ikke gi fra oss dette nå, sier Rudolfs Balcers til Aftenbladet like etter kampslutt.

— Jeg synes vi var bedre enn Storhamar overalt. Vi gikk ut tøft og fikk to kjappe mål. Derfra hadde vi grei kontroll, og jeg føler kanskje at Storhamar var litt slitne, sier han.

Balcers solo

Oilers åpningsmål etter 4.14 var rett og slett en helt enestående soloprestasjon av unge Rudolfs Balcers. 18-åringen gikk fra egen blå, tråklet seg forbi halve Hamar og avsluttet med et herlig skudd i mål.

Og hjemmepublikum skulle få mer å juble for drøyt to minutter senere. I kampens første overtall trykket Oilers på, og uttellingen kom. Det var Tommy Kristiansen som var våken foran mål og sendte pucken i mål, etter et skudd fra Philippe Cornet og en retur fra Oskar Östlund.

Så bidro Ruben Smith i høyeste grad til å holde Oilers i ledelsen, da han drøyt midtveis i perioden dro fram en kjemperedning. Storhamar kom to mot en, men på en helt utrolig måte greide Smith å sideforskyve og avverge en nesten opplagt scoring.

Oilers holdt trykket og var nær 3-0, spesielt Tommy Kristiansen da han plutselig sto på blank fire minutter før perioden var ute, men der avverget Östlund. Det siste halvannet minuttet spilte Oilers fire mot fem etter en utvisning på Peter Lorentzen, men Storhamar kom ikke til store sjanser.

Skudd : 16-9

— Det er først og fremst veldig gledelig at vi vinner i DNB Arena. Jeg synes dessuten at vi var veldig gode i første periode. Vi var mye bedre med pucken i angrepssonen enn vi har vært i de siste kampene, og dominerte den første perioden fullstendig, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

— Det var mange som meldte seg på og gjorde en solid innsats i dag. Ruben Smith var strålende i mål, men fikk også sjeldent god hjelp av backene. Han hadde veldig gode arbeidsforhold, og det er gledelig, sier Thoresen.

Trettenes-solo

Gjestene prøvde å komme tilbake i kampen i starten av den andre perioden, og fikk en god sjanse til redusering da Stian Høygård pådro seg en tominutter for interference, men Oilers leverte et bra box play og holdt nullen.

Petter Røste Fossen fikk en dobbeltsjanse til å øke ytterligere etter 26 minutter, men der var Östlund den beste ved begge anledninger. Så pådro begge lag seg to tominuttere, og i spill tre mot tre var det Mathias Trettenes som hadde lyst til å gjøre Rudolfs Balcers rangen stridig om kampens mål.

Oilers vant dropp i egen sone, Johannes Johannesen fant Trettenes, som fikk pucken på venstresiden. Han satte fart på skøytene, skar inn og sendte en suser i nettet bak Oskar Östlund.

I periodens siste minutter var det Storhamar som presset på, og etter 37 minutter smalt pucken klokkerent i stolpen bak Ruben Smith. Der var Smith og Oilers heldig, men ledet likevel fortjent etter to perioder.

Skudd : 8-9

Storhamar jaktet uten hell

Storhamar trengte en tidlig redusering i sluttperioden for å få tilbake håpet, men jaget uten hell denne tirsdagskvelden. Oilers holdt stand og leder dermed 3-2 i kamper. Neste møte er på Hamar torsdag, med en eventuelt sjuende kamp i DNB Arena lørdag.

I den andre semifinalen sikret Lørenskog seg finalebillett med 5-2 seier over Vålerenga.

Skudd: 7-13, totalt 31-31