Etter det Aftenposten erfarer er det kun små detaljer som gjenstår før Andresen signerer for Vålerenga og kan ta fatt på oppgaven med å lede laget fra Oslo øst tilbake til norsktoppen.

Rollen han får i Oslo-klubben er alt annet enn vanlig i både norsk og internasjonal fotball: Den tidligere Brann-kaptein blir spillende manager de neste sesongene.

Andresen får det øverste ansvaret for Vålerengas eliteserielag, både i laguttak og spillerkjøp skal han ha det siste ordet. Under seg får han et trenerapparat som får ansvaret for det daglige treningsarbeidet. Det betyr at Andresen selv aktivt kan delta som spiller på VIF-treningene – samtidig som landslagsambisjonene ivaretas. Hvem treneren (e) under Andresen skal være er det ennå ikke tatt noen avgjørelse på, men VIF har en rekke kandidater på listen.

Både Åge Hareide og Nils Johan Semb har vært lansert som Vålerenga-trener – de er ikke aktuelle.

«Ingen kommentar»

I går ettermiddag hadde Vålerengas sportslige utvalg – bestående av tre representanter fra investorer og tre fra klubben – møte om fremtiden på Vallhall. Der var blant annet treneransettelsen på agendaen.

Kortene holder klubbens sportslige utvalg holder imidlertid kortene meget tett til brystet, men Aftenposten vet at det er planlagt en pressekonferanse på Valle klokken 16.00 i ettermiddag.

–.Jeg har ingen kommentar til utfallet av det som skjedde på møtet, sa leder Raymond Johansen til Aftenposten i går kveld.

Tok farvel

Hovedpersonen selv var heller ikke veldig snakkesalig om fremtiden da han i går tok et formelt farvel med Brann og Bergen.

–.Jeg har hatt tre fantastiske år i Bergen og Brann. Jeg kom hit fordi det var en stor utfordring å vinne seriegull her i Bergen, med det engasjementet som er i byen og rundt klubben. Nå er det gjort, og jeg vil derfor søke nye utfordringer, sa Andresen.

Han fikk selvsagt spørsmål om hva han skal gjøre videre, men alt han ville si var følgende:

–.Dere får ikke noe svar i dag, det er ikke avklart ennå.

Men det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at Vålerenga har jobbet knallhardt med å knytte til seg Andresen – enten som spiller eller spillende trener. Oslo-klubben har fått penger fra investorene rundt blant andre John Fredriksen for å realisere trenerengasjementet. Etter en middelmådig sesong – der VIF til tider har vært usynlige i mediebildet – stilles krav om resultater.