To seire mot to lag på nedre halvdel betyr gjerne ikke allverden, men det var måten vi opptrer på som gjør at jeg kjenner at vi tok noen gode steg i riktig retning, ikke bare i selvtillit med å vinne igjen, men også ved å spille bra sammen som et lag.

Jeg leste i avisen etter kampen mot Tønsberg at vi ikke spilte noe bra den kampen. Kom igjen, ærlig talt. Vi hadde tapt tre kamper på rad og på ingen måte overbevist, men mot Tønsberg gjorde vi akkurat det vi skulle.

Kom for å ødelegge

Tønsberg kom til Stavanger kun for å ødelegge for oss. Et sted måtte vi starte, så vi spillerne bestemte oss på det interne møtet at mål og sjanser imot måtte minimeres og at pucken må ned i motstandernes sone, der er vi best. Et godt defensivt arbeid skaper trygghet og da kommer overgangene og offensiven av seg selv etterhvert. Vi gjennomførte til de grader mot Tønsberg, de skapte lite, vi var stabile hjemover og 53 skudd på mål viste vel at vi malte de sakte men sikkert i senk slik som et lag som oilers med 4 rekker skal. Til de som forventa at vi skulle trylle oss til selvtillit og etter tre strake kamper med tap tok feil. Vi starter med å være sterke sammen, gjøre de enkle tingene og jobbe hardt.

Det virker som om at det er det som har tatt oss ut av motgangen. Hele laget har de to siste kampene gjort en knallhard jobb defensivt og så spiller vi rask og enkel hockey fremover, da er vi gode! Det resulterte med at jeg holdt nullen mot Rosenborg. Det var på tide, begynte å bli en stund siden sist. I de to siste kampene står vi med ett baklengsmål. Ikke fordi jeg har vært outstanding, men fordi laget har gjort mine arbeidsforhold svært behagelige.

Uheldig utfall

Som de fleste har fått med seg var Tommy Kristiansen involvert i en takling som fikk et uheldig utfall på lørdag. Ingen av spillerne på begge lag reagerte på at taklingen skulle være stygg, publikum reagerte heller ikke noe spesielt og dommeren dømte ingen utvisning.

Resultatet var at Joe Grimaldi fikk et brudd i en nakkevirvel. En takling som skulle tilsi at noen får brudd i nakkevirvelen hadde nok satt fyr i mange lagkamerater, men på lørdag reagerte ingen. Taklingen var vanlig, men utfallet var ytterst uheldig. Rosenborgtøffingen Ørjan Næss og Tommy snakket sammen etter første periode, men det var ikke på grunn av at han mente Tommy hadde taklet stygt, nei den mente han at var helt fair, men fordi han mente at Tommy var borti keeperen ved en senere anledning. Derfor stusser jeg på at Rosenborg-ledelsen kommer med uttalelser om at dommeren er redd for å være hjemmedommer og at Tommy skal utestenges i mange måneder.

Argumentene holder ikke mål

Jeg forstår at de har mista en av sine beste spillere for en stund og at du må forsvare dine egne, men argumentene holder bare ikke mål. Jeg forstår at Wiggen søker en reaksjon, men den bitre måten han fremstår på i denne saken gjør at jeg mister sympati for spilleren som det faktisk er synd på her. Jeg pleier ikke å være enige med dommerne, heller ikke uttale meg. Men med dette unntaket mener jeg at dommeren gjorde helt rett. Så får det være opp til noen andre å mene noe om straff på grunn av at utfallet i dette tilfellet er uheldig. Når det er sagt, så ønsker alle i Oilers Joe Grimaldi en «speedy recovery» og håper på å se han på isen igjen så fort som mulig.

Det viktigste for oss, og meg, blir nå å fokusere på oss selv. Vi har tre kamper denne uken og med 9 poeng kan vi for alvor legge en treg start bak oss og se frem mot de mål som vi egentlig ønsker å nå. Det er deilig å vinne kamper igjen. Vi sees i hallen!

Hva synes du om taklingen til Tommy?

Ruben