Etter fem strake seirer gikk dermed Bayern München på sitt første og eneste tap i gruppespillet av Champions League.

Likevel var det Bayern som vant gruppen foran Manchester City på bedre målforskjell i innbyrdes kamper. Pep Guardiolas mannskap vant nemlig 3-1 i Manchester i den motsatte kampen.

Thomas Müller ga Bayern ledelsen etter kun fem minutter, og alle trodde på hjemmeseier da Mario Götze la på til 2-0 etter 12 minutter.

Men Manchester City fikk en viktig redusering før pause ved David Silva etter 28 minutter.

58 minutter var spilt da City fikk straffespark etter at Dante la ned James Milner. Aleksandar Kolarov satte inn straffen, og det sto 2-2. Og like etter, i det 62. minutt, var James Milner mannen bak 3-2. Det var en glimrende avslutning bak Bayern-keeper Manuel Neuer.

3-2 var ett mål for lite til å snyte Bayern for gruppeseieren, men den engelske klubben stoppet på mesterlig vis tittelforsvarerens unike rekke på 10 strake seirer i verdens gjeveste klubbturnering.

– Vi kan leve med at vi tapte, men vi må spille bedre enn vi gjorde i dag, sa Bayern-kaptein Philipp Lahm, som var tilbake i laget etter to uker på skadelisten.

– Det er aldri godt å tape, men kanskje trengte denne klubben, treneren og spillerne et nederlag for at vi ikke glemmer hvor vanskelig det er å lykkes, sa trener Pep Guardiola.

Hjemmelaget kunne blitt det sjette lag som har gått gjennom gruppespillet i Champions League med seks seirer, etter Milan (1992), Paris Saint-Germain (1994), Spartak Moskva (1995), Barcelona (2002) og Real Madrid (2011).

Manuel Pellegrini mønstret et lag som så noe redusert ut da noen faste spillere fikk hvile før helgens storkamp mot Arsenal, men bredden i stallen viste seg å holde til en bragd av de sjeldne.

Viktoria-seier

I samme gruppe sørget to sene scoringer av Viktoria Plzen for at det tsjekkiske laget slo CSKA Moskva 2-1 og tok seg til Europaligaens cupspill.

CSKA så ut til å ha sikret europaligaspill da Ahmed Musa scoret ledermålet midt i annen omgang, men Daniel Kolar nikket inn 1-1 i det 76. minutt, og Tomas Wagner ble matchvinner i siste minutt.

Da spilte CSKA med ni mann etter at Alan Dzagojev og Pontus Wernbloom ble utvist. Viktoria-trener Pavel Vrba ledet laget for siste gang før han blir Tsjekkias landslagssjef. I mars debuterer han mot Norge, mens etterfølgeren får spille europacup. Laget tok seg videre på bortemålsregelen i innbyrdes oppgjør mot CSKA Moskva.