– Denne mannen vil smadre lønningene til Ronaldo og Messi

25-åringen blir verdens best betalte fotballspiller, ifølge britisk avis.

Publisert: Publisert:

Ifølge britisk presse er Oscar på vei fra Chelsea til kinesiske Shanghai. Der venter en feit lønningspose. Foto: Peter Nicholls, Reuters

Denne artikkelen er over tre år gammel

Chelseas brasilianske midtbanespiller Oscar er ifølge britiske medier på vei til den kinesiske klubben Shanghai SIPG.

Og det ligger an til å bli en meget lukrativ overgang, både for Chelsea og ikke minst for spilleren selv, skriver Daily Mail.

Ifølge avisen vil Chelsea motta 52 millioner pund når overgangen går i boks i januar. Det tilsvarer rundt 560 millioner kroner, som vil være verdens fjerde største fotballsignering gjennom tidene.

Les også

Britisk avis: Premier League-klubb vurderer å hente Norges landslagskeeper

4 mill. i uken

Pengene sitter virkelig løst i kinesisk fotball om dagen. For ifølge Daily Mail kan Oscar forvente seg en årslønn på svimlende 20,8 millioner pund (225 millioner kroner). Det tilsvarer en ukelønn på over 4 millioner kroner.

Stemmer opplysningene sitter det trolig to herremenn i Spania og føler seg snytt. Per i dag er det nemlig Cristiano Ronaldo (Real Madrid) og Lionel Messi (Barcelona) som topper lønnsstatistikken med en årslønn på cirka 205 millioner kroner hver, ifølge Daily Mail.

– Kinesisk fotball en trussel

Chelsea-spiller Oscar er ikke den eneste som kobles til Kina. Også Arsenal-duoen Alexis Sánchez og Mesut Özil skal være sterkt ønsket der, noe Arsenal-manager Arsene Wenger ville snakke lite om på fredagens pressekonferanse.

Chelsea-manager Antonio Conte ville ikke kommentere den bebudede Oscar-overgangen direkte fredag, men han innrømmer at pengesterke klubber i Kina kan bli en trussel for Premier League-lagene.

– Det kinesiske overgangsmarkedet er en trussel for alle lag i hele verden, ikke bare Chelsea, sier Conte.

Før 2016-sesongen brukte klubbene i Kina over 2 milliarder kroner på spillerforsterkninger. Kinesernes overgangsvindu åpner 1. januar og er åpent helt til 28. februar.

Oscar signerte for Chelsea sommeren 2012. Foto: John Sibley, Reuters

Pogba topper i England

Kina satser virkelig stort på fotball nå, og den lønnsledende spilleren per i dag er brasilianske Hulk som også holder til i Shanghai SIPG. Ifølge avisens opplysninger tjener han rundt 178 millioner per år.

Les også

Eikrem ble årets spiller i Sverige

Til sammenligning er Manchester United-spilleren Paul Pogba den spilleren i engelske Premier League som visstnok tjener best, med en årslønn på «bare» 162 millioner kroner.

PS: Shanghai SIPG trenes av André Villas-Boas. Han skal ha hatt Oscar på ønskelisten helt siden han var manager i Tottenham.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk