Sørensen har de siste årene jobbet heltid som fysisk trener i TIL. Etter en intern konflikt i høst var Sørensen sykemeldt i lengre periode, før han rundt nyttår sa opp sin stilling i klubben.

Nå skal han bidra for en annen klubb i Tromsø. I dag hadde Sørensen sin første økt med TUIL-spillerne i Skarphallen, etter en økt tidligere i uka på treningssenteret Stamina.

— Gaute (Helstrup, hovedtrener i TUIL) ringte og spurte om jeg hadde lyst til å bidra, og det har jeg kjempelyst til. Utgangspunktet er at jeg skal være her noen ganger i uka, jeg skal ha noen faste økter og noe som kommer etter hvert, forklarer André Sørensen.

Søker ny jobb

I TIL jobbet han fulltid, mens i TUIL er jobben i praksis dugnadsbasert.

— Det gjør ingenting. Det er artig å drive med fotball uansett, selv om det blir en annen jobb ved siden av.

Sørensen er både utdannet fysioterapeut og snart ferdig med en mastergrad i strategi og finans.

— Det kan bli noe helt annet enn det jeg tidligere har drevet med. Jeg søker på jobber mellom himmel og jord, sier han med et smil.

- Et friskt pust

TUIL-trener Gaute Helstrup understreker at Sørensens jobbsituasjon kan avgjøre hvor stort bidraget til TUIL i år vil være.

— Vi venter på å se hvor mye han kan bidra her. Han har bra kunnskap og passer bra inn i miljøet her. Det er et friskt pust, så får vi håpe at det passer at han kan være med så mye fremover, sier Helstrup håpefullt.

Og legger til:

— Vi har ganske like tanker om hvordan vi ønsker å påvirke. Typemessig passer han bra inn i støtteapparatet vi har. Det virker som en god match.

- Opprykkskandidater

Også TUIL-kaptein Eirik Bertheussen er tilfreds med å få Sørensen inn i teamet. I går trente veteranen alternativt i en liten gruppe sammen med Sørensen.

— Det er veldig positivt å få Andrè inn. Han er en bra mann, sier en smørblid Bertheussen.

- Hva er inntrykket av TUIL-spillernes fysiske form, Sørensen?

— Jeg har bare hatt to økter med halve gruppen til stede hver av gangene. Men de ser fit og fin ut. De er i hvert fall opprykkskandidater fysisk, sier Andrè Sørensen lattermildt.

Om avskjeden med TIL vil Sørensen kun si følgende:

— Jeg ønsker ikke å jobbe i TIL og sa opp. Alle i TIL, samarbeidspartnere der og mine nærmeste vet hvorfor jeg slutter og det får være nok. Jeg orker ikke å si mer om årsaken.