Brann Stadion (BT): Det er nå alt avgjøres. Tilværelsen i den skyggefulle gjørmen, også kalt 1. divisjon, kan langt på vei avgjøres denne uken.

Først: Branns hjemmemøte med Jerv onsdag. Seier der gir Brann seks poengs forsprang på Kristiansund.

Deretter: Åsanes hjemmekamp mot Kristiansund søndag. Snubler nordmøringene der, ligger eliteserien så å si for bergensernes føtter.

Til slutt: Branns hjemmekamp mot Bærum mandag om en uke. Etter den kampen kan faktisk opprykket være så godt som klart.

Gapet ned til Kristiansund kan være på ni poeng.

Få alt om Brann-dramaet påbt.no/opprykk

— Jeg legger merke til de andre kampene, men vi kan ikke gjøre annet enn å tenke på Jerv og spill og motspill. Det er en vanskelig kamp, vi møter et godt lag som gjør lite feil og spiller kynisk, sier Lars Arne Nilsen.

Han nekter å tro at den viktige seieren mot Kristiansund forrige helg fortsatt gir Brann-spillerne en metthetsfølelse.

— Nei, det tror jeg ikke. Vi har nesten hatt ti dager på oss, så vi må nå bli ferdige med den kampen, mener han.

Nilsen ser ikke bort fra at Åsane kan gi Brann uvurderlig hjelp på Myrdal gress søndag.

— Åsane kan slå alle, så det er en vanskelig kamp for Kristiansund. Åsane har vi slitt mye med.

Treneren påpeker at Brann må gjøre jobben sin. For hvis ikke...

— Det er fortsatt åpent, ett tap, så er det full rulle igjen. Vi må tenke på Jerv.

- Ikke rote nå...

Erik Huseklepp er en fotballinteressert mann med mange tabeller i korttidsminnet. Også den mest vesentlige har han god kjennskap til. Men han vil ikke ødelegge suksessformelen til laget som har 14 strake kamper uten tap å se tilbake på.

Dette er dårlig Brann-nytt: Demidov sto over trening

— Vi får vente og se. Det er bare Jerv vi skal tenke på. Åsane-Kristiansund er en helt åpen kamp, som kan bikke i alle retninger. Vi må bare tenke på det vi skal gjøre. Slår vi Jerv, har vi seks poeng på dem.

- Er mye gjort da?

— Nei, Kristiansund har da én kamp til gode. Men vi legger i alle fall press på dem.

- Hva da om de svikter mot Åsane?

— Vi får se om de gjør det. Vi har kommet oss i denne situasjonen ved å tenke på neste kamp, og bare den. Da kan vi ikke begynne å rote nå!

- I våre hender

Sandnes Ulf rotet ting til for seg ved å tape mot Bærum i helgen. Rogalendingene er etter alle solemerker ute av opprykksdansen. Det blir Kristiansund og Brann som skal tevle om den siste direkte opprykksplassen bak Sogndal. Fredrik Haugen har sin egen, enkle løsning på problemet:

— Klarer vi å vinne de to hjemmekampene som kommer nå, ser det veldig bra ut. Vi har alt i våre hender og vet vi rykker opp om vi vinner resten av kampene.

Branns fire siste kamper, burde etter hvert være kjent for de som følger med litt. Hjemmekamper mot Jerv og Bærum, avløses av en bortekamp mot Nest på Sotra, før Brann avrunder med Hødd på Stadion i den siste kampen. Kristiansund skal først møte Åsane, før en tøff batalje mot Sogndal venter. I de to siste kampene skal Christian Michelsens mannskap møte Hønefoss hjemme og endelig Strømmen på bortebane.

Jokeren i Brann-laget, Azar Karadas, sier det kribler ved nøkkelukens start.

— Jeg gleder meg til hver kamp, og det gjør hele laget også. Vi har trent godt og er godt forberedt til det som venter, sier Karadas.