Paul Scoles og Ronaldo stormer bort til Wayne Rooneyog Ruud van Nistelrooy. Manchester United ser ut til å ha funnet den riktige resepten. (Foto: DIGITALSPORT)

Wayne Rooney fortsetter å hamre inn mål for Manchester United. Og etter et innhopp i mesterligakampen mot AC Milan onsdag, var Ruud van Nistelrooy endelig i lagoppstillingen fra start etter et tre måneder langt skademareritt.

Og det var til slutt samspillet mellom de to United-juvelene som avgjorde kampen mot et hardt kjempende Portsmouth. Kampens øyeblikk kom idet klokka vippet over 80 minutter. Manchester United satte i gang et angrep med et langt oppspill fra midtforsvaret. Van Nistelrooy viste at formen er inn da han holdt en motspiller bak seg, samtidig som han tok ned ballen langt inne på Portsmouths halvdel. Nederlenderen tverrvendte og slo en millimeterpresis stikker til godstoget fra Liverpool, Wayne Rooney. Goalgetteren brøt seg gjennom Portsmouths bakre rekker og banket inn sitt andre mål for kvelden.

Da var det i realiteten kjørt for Portsmouth.

Etter oppskriften

I og med at Arsenal avga poeng i slåsskampen mot Southampton tidligere på dagen, har Manchester United skaffet seg en liten luke i kampen om andreplassen. Og Chelsea skal heller ikke snuble for mye før United plutselig er der oppe og snuser på seriegullet.

Kampen startet etter oppskriften for de røde. Gary Neville slo et innlegg fra høyre. Foran mål var en våken Wayne Rooney på plass og kippet inn kampens første mål. Da var ikke kampen rukket å bli mer enn sanut åtte minutter gammel.

Halvannet minutt ut i andre omang kom sjokket på Old Trafford. Portsmouths Matthew Taylor tok et langt innkast omtrent fra midtstreken. Etter et par mislykkede klareringsforsøk fra United, havnet ballen til slutt hos Gary O'Neil. Fra 18 meter dundret han til på halv volley. En sjanseløs Tim Howard kunne strekke seg i full lengde uten å være i nærheten av å forhindre scoring.

Men så var det Rooney og Ruud, da. Alex Ferguson kan bare glede seg til fortsettelsen.

Fakta, Manchester United — Portsmouth 2-1!