Sju minutter ut i første ekstraomgang scoret Alessandro Matri 2-1-scoringen for Juventus mot Lazio og som gjorde Serie A-vinneren til årets italienske cupmestere.

Det sto 1-1 etter 90 spilte minutter etter at Lazio tok ledelsen allerede etter fire minutters spill ved Stefan Daniel Radu. Lazio fant en luke i Juventus' forsvarsmur, og Radu headet inn ledermålet etter et frispark.

Sju minutter senere utlignet den italienske landslagsbacken Giorgio Chiellini for Juventus på Stadio Olimpico i Roma. Andrea Pirlo slo et frispark som Arturo Vidal headet ned til Chiellini. Nærmest liggende sendte han ballen i nettaket på et volleyskudd.

Flere mål kom det ikke i den ordinære spilletiden, og i ekstraomgangene avgjorde altså innbytteren Matri til favorittseier. Han ble sendt inn på banen i det 84. minutt i stedet for Fernando Llorente, og før det ble blåst for 90 minutter sendte han ballen i nettmaskene. Den scoringen ble noe tvilsomt annullert for offside.

Det ble derimot ikke scoringen i første ekstraomgang. Pirlo sto bak forspillet, og 30 år gamle Matri headet i mål via Lazios keeper Etrit Berisha.

Juventus tar «The Double» for første gang siden 1995. Laget fra Torino har i tillegg sjansen til å krone kanonsesongen med enda en tittel. 6. juni spiller de finale i mesterligafinalen mot Barcelona i Berlin. (©NTB)