— Jeg ble veldig glad. Jeg har ventet en stund på det første målet, men jeg vet at målene kommer hvis jeg venter, sier Enild til Adresseavisen etter kampslutt. Smilende, men nervøs for sitt første seiersintervju med Adresseavisen kikket 17-åringen i bakken mens hun leter etter superlativene.

Trondheims-Ørn møtte Medkila lørdag. Foto: Marius Dahl

Helt orientert var hun heller ikke da hun for første gang avgjorde en Toppseriekamp mot Medkila i ettermiddag. På stillingen 1-1 fikk innbytteren sjansen da nedfallsfrukt landet i beina på ungjenta nesten tre minutter på overtid.

— Ballen datt ned til meg på fem meter og jeg visste ikke hvor jeg var. Jeg bare banket til alt jeg hadde og den gikk i mål - heldigvis, ler hun.

Trondheims-Ørn tok fortjent og oppskriftsmessig ledelsen i første omgang ved toppscorer Lisa-Marie Karlseng Utland. Da hadde både Maria Olsvik og Hege Nordvik misbrukt store sjanser for hjemmelaget. Målscorer Utland burde ha doblet ledelsen i starten av andre omgang, men i stedet satte Ann Mari Dovland inn utlikningsmålet for gjestene fra Harstad. Kampen endret karakter, sjansene uteble og da var beskjeden til innbytter Enlid klar.

— Ta indreløperplassen, men kom deg opp i boks. Det er den enkleste beskjeden man kan få, gjengir trener Trond Schjølberg.

Ti minutter før slutt gjorde ungjenta sin entré og avsluttet umiddelbart sjansetørken på Ranheim. Først 24 minutter etter Medkilas utlikning og 35 minutter etter lagvenninnenes forrige kvalifiserte målsjanse, skjøt Enlid like utenfor etter et godt angrep.

— Hun gjør jobben sin og er en konstant trussel. Det var en mening med at vi satt henne inn og det var å kjøre henne inn i boksen, så du kan jo kalle det et bytte i verdensklasse. ler han.

Trondheims-Ørn ble for sterke for Medkila. Foto: Marius Dahl

Den beskjeden følte Enlid at hun tok etterhvert.— Man blir litt defensiv med en gang man kommer inn, men det gikk greit. Jeg er ikke vant til å spille så mye indreløper, men vi fikk da belønningen, sier matchvinneren.

— Det er kjempeartig for henne! Hun har ikke spilt all verden også får hun komme inn og avgjøre. Jeg kan ikke bannes, men det blir en fantastisk, sinssyk lettelse. Lettelse og deilig samtidig, sier sjefen.

I sin andre sesong i klubben håper ungjenta på flere sjanser, men avviser at hun har vært utålmodig for det første målet.

— Jeg vet at målene kommer hvis jeg venter, sier hun.

Seieren satt til slutt langt inne for et hjemmelag som ikke maktet å skape sjanser da Medkila fikk troen på poeng. Schjølberg rangerer andreomgangen som årets nest-dårligste, kun slått av en andreomgang mot Kolbotn i Oslo.

— Medkila får mer energi i sitt spill og vi begynner å bli usikker og gjør rare feil og tar gale avgjørelser. Vi detter ut av spillet vårt i den perioden og roter med ball. Kampen forandrer seg, rommene blir annerledes, men vi er ikke med på den forandringen. Vi burde uansett drept kampen i første omgang, sier han.