Fredag uttalte Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes at klubben nærmet seg en ny avtale med investor Tor Olav Trøim.

Nå bekrefter klubben at de er enige med Trøim, via Twitter-kontoen Vålerenga Fotball.

— Ukens gladsak, 5 år til med Trøim. Avtalen er ferdigforhandlet, heter det.

Fredag la Stig-Ove Sandnes ingen skjul på hvor avgjørende avtalen med Trøim er for klubbens videre drift.

— Det å få med Trøim i et videre samarbeid med aksjeselskapet er helt avgjørende for oss nå. Han har vært med i over ti år og har sagt at han ønsker å være med videre. Men avtalene skal godkjennes først. Det er ikke på plass ennå. Det skal stemmes over både i klubben og aksjeselskapet før det er i boks. Ingenting er klart pr. i dag, sa Sandnes til Aftenposten.

Avtalen med Trøim er en svært viktig brikke for Vålerenga, som er på vei ut av et økonomisk uføre som nesten har tatt livet av klubben.

Reddet Vålerenga i 2013

Problemene for Vålerenga startet for et år siden.

For i november 2013 ble det klart at VIF manglet 20 millioner kroner på å kunne drifte ut året.

Løsningen ble at Trøim gikk inn med 13 friske millioner i Vålerenga – da som en del av en aksjeemisjon i Vålerenga Invest Fotball, for å berge klubben fra konkurs. Det gikk med et nødskrik. Ansatte måtte gå ned 12,5 prosent i lønn, og 14 ansatte forsvant fra Valle.

Utover i 2014 så det ikke nevneverdig bedre ut. I vår kom meldingen om at VIF styrte mot et underskudd på 15 millioner kroner. Det er sviktende sponsorinntekter som har sendt Oslo-klubben ut på dypt vann.

Derfor er søndagens nyhet svært kjærkommen for klubben.

Kontrakten til Vålerenga-trener Kjetil Rekdal går ut ved årsskiftet. Daglig leder Sandnes har varslet at Rekdal er ønsket med videre.

Det forventes at Rekdals kontraktisituasjon vil bli avklart innen nærmeste fremtid, nå som avtalen med Trøim er i havn.