LEGIA WARSZAWA — TRABZONSPOR 2-0

Henning Berg og Legia Warszawa stormer videre i europaligaen. Torsdag gikk laget til topps i gruppa da tyrkiske Trabzonspor ble slått 2-0 i den polske hovedstaden.

Legia endte på 15 av 18 mulige poeng, fem foran torsdagens motstander Trabzonspor, som også hadde sjansen til å vinne gruppa.

Det var spilt 22 minutter da kveldens første scoring kom. Den var til hjemmelaget, men det var en Trabzonspor-spiller som var sist på ballen.

Fatih Öztürk var den uheldige som scoret selvmål.

Det resultatet sto seg til pause, og elleve minutter ut i annen omgang doblet portugisiske Orlando Sá Legias ledelse.

Det resultatet sto seg kampen ut.

GOD STEMNING: Ny seier for Henning Berg (arkivfoto). Foto: Digitalsport

Tyrkerne fikk en rekke gule kort, og på overtid måtte Mehmet Ekici forlate banen da han endte i dommerens bok for annen gang.Til tross for tapet, gikk Trabzonspor videre sammen med Legia. Belgiske Lokeren endte på samme poengsum (10) som Trabzonspor, men det tyrkiske laget gikk videre på innbyrdes oppgjør.

Aalborg videre tross tap

Den danske dobbeltmesteren Aalborg røk 0-2 borte mot portugisiske Rio Ave i europaligaens gruppe J torsdag, men avanserte likevel til cupspillet.

Det kan de takke gruppevinneren Dynamo Kiev for. De slo nemlig nærmeste utfordrer Steaua Bucuresti med 2-0 på bortebane. Dermed kunne det danske laget puste lettet ut og glede seg til cupspillet over nyttår.

Det var Yonathan Del Valle som sto for Rio Aves mål etter pause. Han fant nettmaskene etter en snau times spill med et utsøkt langskudd med høyrebeinet, og han økte ledelsen 20 minutter senere hvor han også fikk brukt venstrebeinet inne i straffefeltet.

Hos Dynamo Kiev gjorde Andrej Jarmolenko 1-0 etter 71 minutter, mens Jeremain Lens fastsatte sluttresultatet fire minutter på overtid. Kiev vant gruppen etter fem seire og ett tap. AaB endte på ni poeng etter tre seirer og tre tap.

16-delsfinalene i europaligaen trekkes mandag.