FotballNorge01.06.2011Foto: Morten Olsen, DigitalsportTrening Norge foran kampen mot PortugalMorten Gamst Pedersen Foto: Digitalsport

– Hadde jeg spilt hos Norsk Tipping for tiden, hadde jeg lagt det på hylla. Eliteserien er blitt en fullstendig uforutsigbar liga. Det er helt umulig å spå hvem som tar gull.

– Jeg kan like gjerne si det som virker minst sannsynlig i øyeblikket: Viking, sier landslagskaptein og Fulham-profil Brede Hangeland.

Mens utenlandsproffene avslutter sesongen med kampene mot Portugal og Litauen, har eliteseriespillerne gjort unna en tredel av sin serie. Den viser at Tromsø har vært det mest stabile laget sammen med Strømsgodset, og at de antatte topplagene i tur og orden har plassert seg under og rundt nedrykksstreken.

Statistikksenter Eliteserien:

— Mange rare resultater

Dette har ikke gått upåaktet hen hos landslagets største profiler:

– Jeg har norsk TV i Roma, og har sett noen kamper. Det er mange rare resultater. Jeg er veldig overrasket over at de store lagene har vært så svake, og at de antatt minste klubbene har nærmet seg så mye som de har gjort, sier Italia-proff John Arne Riise.

– Det har vært en del overraskelser. Men jeg tror storlagene er i toppen når sesongen er over. Det er fortsatt tidlig, mener Hannovers Moa.

– Jeg ville holdt meg unna å tippe på eliteserien, jeg og. En rar serie. Men Brann klarer seg fint. Akkurat som jeg trodde på forhånd, smiler Bari-spiller Erik Huseklepp.

Gamst koser seg med TIL

John Arne Riise tippet Vålerenga som mestere. Nå er han ikke like bastant lenger:

– Jeg hadde ventet at RBK og Vålerenga var helt i toppen. Jeg har veldig tro på Martin Andresen, og tror fortsatt at Enga kommer tilbake. Men om de vinner serien, nei det er ikke like enkelt å si nå, medgir Riise.

Morten Gamst Pedersen er svært fornøyd med at hans tidligere lagkompiser i Tromsø er av de stabile unntakene.

– Kjempemorsomt. Høgmo gjør en god jobb, og Rushfeldt er fantastisk. Og slik det har vært til nå, er det fullt fortjent at TIL er på topp, sier han.

– Hva tenker du om de andre klubbene?

– Jeg trodde at både RBK og Vålerenga skulle hevde seg. Men Rosenborg har mistet mange, og trenger nok litt tid. Vålerenga merker også at Moa har reist til Tyskland, sier venstrevingen.

Viktig med stabil serie

Kaptein Hangeland håper at to-tre klubber etter hvert blir mer stabile igjen. Hvis ikke, tror han det på sikt kan gå utover kvaliteten på landslaget.

— Det er ikke noe kvalitetstegn at serien er blitt så uforutsigbar. Ingenting hadde vært bedre for landslaget enn om to-tre klubber hadde vært stabile og kjempet ute i Europa. Slik er det i de beste ligaene i Europa, sier han.

Drillo: - Flere spillere burde meldt seg på

Drillo er på sin side mest skuffet over at enkeltspillere har slitt med å vise seg fram i eliteserien denne våren:

- Vi har en landslagstropp som er stabil i øyeblikket. Det er litt både - og. Det er skuffende at ikke flere spillere fra eliteserien har meldt seg på i kampen om en plass i troppen denne våren, sier han.

TROR FORTSATT PÅ STORLAGENE: Moa på dagens landslagstrening. Morten Gamst Pedersen til høyre. (Foto: Digitalsport)