Selv om sesongens siste kamp borte mot Lillestrøm ble en svak affære, avsluttet Fredrikstad sesongen med kun to tap på sesongens åtte siste kamper. Det gjør at FFK-trener Tom Freddy Aune ser positivt på fortsettelsen.

– Jeg er brukbart fornøyd med avslutningen. Vi har slått både Rosenborg og Vålerenga og bare tapt to av de siste åtte. Samtidig har vi fått prøvd mange unge spillere. I dag startet vi blant annet med fire juniorer, sier Aune.

Må forsterke

Lagkaptein Celso Broges har valgt å forlate klubben etter denne sesongen, og Aune vet godt hva som må til for at tabellplasseringen skal bli bedre neste sesong.

– Først og fremst må vi erstatte Celso. Vi blir ikke noe bedre lag hvis vi ikke klarer det. Vi ønsker jo også å utvikle oss videre, og for å få til det ønsker jeg meg noe mer rutine i laget. Vi må også styrke forsvaret, der vi i dag bare har fire spillere, og prøve og finne en gjennombruddsspiller på topp, sier Aune.

Drar på kurs

Etter 0-0 på Åråsen beholdt Fredrikstad 12. plassen de hadde før kampen, og holdt dermed Lillestrøm på plassen bak seg. Nå ser både Aune og spillerne frem til en velfortjent ferie.

Spillerne får nå et eget treningsopplegg de skal følge frem til vi møtes 4. januar. Selv skal jeg til Tyskland på trenerkurs for å få UEFA-lisens, avslutter Aune.