HOMMELVIK (adressa.no): I går møtte Petter Northug pressen for første gang etter sykdomsproblemene han har slitt med helt siden slutten av august.

Northug er frisk, formen er på bedringens vei, men fortsatt er han usikker på når han kan trene for fullt. Både han selv og trener Eirik Myhr Nossum innrømmer at hele sesongen i verste fall kan ryke.

Tour de Ski i fare

— Det kjennes bra ut. Jeg er tilbake i lett trening, men tar dag for dag. Jeg håper å være tilbake for fullt om kort tid, sier skistjernen.

Mest sannsynlig er det snakk om uker heller enn dager før 27-åringen kan presse seg maksimalt på trening. Det planlagte høydeoppholdet i Val Senales i slutten av oktober ryker. Etter alt å dømme kommer også sesongåpningen på Beitostølen for tidlig. Også Tour de Ski står i fare.

Northugs fokus blir nå enda smalere mot OL. Sannsynligvis velger han seg ut to eller tre distanser i Sotsji og står over resten.

Sikker på signering

Mens han selv har pleiet sykdommen, har hans rådgivere og Skiforbundet gjennom hele høsten vært i samtaler rundt den mye omtalte representasjonsavtalen. Den må Northug signere med Skiforbundet for i det hele tatt å kunne gå verdenscup og OL kommende sesong.

Foreløpig er ingen avtale undertegnet. Til Adresseavisen sier Northug at han er sikker på at det vil bli en løsning og er ikke redd for at han blir nektet å stille til start.

— Jeg er veldig sikker på at begge parter blir fornøyde til slutt og at vi kommer til enighet. Det er i hvert fall mitt inntrykk av det bildet jeg har fått gjennom referater fra møtene, sier han.

Tatt imot som en konge

I går ble han tatt imot som en konge, da han ankom Hommelvik. Der skjøt han startskuddet for et rulleskirenn, før han hadde programmet fullt med pressemøter og sponsoroppdrag resten av dagen.

Hans trener Eirik Myhr Nossum håper snøen lar vente på seg, slik at Northug får mest mulig barmarkstrening de kommende ukene. Viktig trening på beina i trøndersk terreng i snart to måneder har gått fløyten.

— Jeg tror barmarkssesongen vil vare en stund fremover. Jeg håper å komme tilbake så fort som mulig, slik at jeg får benyttet meg mest mulig av den før frosten og snøen kommer, sier Petter Northug til Adresseavisen.