BRUSSEL: Jonas Svensson har fått sitt lille gjennombrudd på det norske a-landslaget med innsatsen mot Island og Belgia den siste uken.

I Brussel startet det veldig tungt for Rosenborg-backen da han var nest sist på Romelu Lukakus åpningsmål som kom før to et halvt minutt var spilt.

— Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Jeg skulle bare dytte ballen videre til en midtbanespiller. Det er sånt som ikke skal skje, sier han om den tidlige kalddusjen.

Etter det spilte han seg imidlertid kraftig opp, og i store deler av kampen var det egentlig lite man så til belgiernes stjerne på venstrekanten, Eden Hazard.

— Det var en forferdelig stor utfordring, du møter jo egentlig ikke så mye bedre spillere enn det. Han var utrolig kvikk og driblesterk, sier Svensson om møte med spilleren som for ett år siden ble kåret til sesongens beste i Premier League.

— Det var som en liten konfirmasjon for meg, og jeg følte at jeg ble tryggere og tryggere utover i kampen. Jeg tar med meg veldig mye fra dette som jeg kan bygge videre på.

Europakvelder på Lerkendal

Svensson forklarer at han i RBK er vant til å ha ballen veldig mye, og «bare peise på i angrep». I møte med belgiske stjerner ble han tvunget til å ta mye mer hensyn til den defensive delen av spillet.

Dette vet han blir viktig om han snart bytter ut Lerkendal med en arena lenger sør på kontinentet. Om det skjer allerede i sommer vet han imidlertid ikke, og han har heller ikke landet på hvilket nivå det eventuelt må være for at han skal slå til.

Han har de siste sesongene sett en rekke spillere forlate Trondheim til klubber i Europa, nå sist Ole Selnæs, Alexander Søderlund og Alexander Sørloth i vinter.

Det er uansett spill i en turnering som kan holde han i hjemklubben en liten stund til.

— Det er ikke bare opp til meg, det skal passe for Rosenborg også. Jeg vet ikke, jeg har det jo veldig bra i Rosenborg nå, og det er klart at Champions League-spill på Lerkendal til høsten frister det og. Det er en guttedrøm, sier Svensson.

Fikk du med deg denne?

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: