– Når vi er såpass svekket i antall spillere som nå, kan det bli tøft å vinne alle kampene som kommer nå, sier AaFK – trener Kjetil Rekdal som tenker på spillere som er ute med skader og Jason Morrison og Demar Phillips som er på Gold Cup.

Mandag venter en tøff bortekamp mot Stabæk i Telenor Arena. Etter det kommer Rosenborg (H), Brann (B), Sarpsborg 08 (H, cup), Lillestrøm (H), europacup (H), Molde (B) og europacup (B) i løpet av juni og begynnelsen av juli.

20 poeng

– Det er viktig at vi tar mange poeng framover. Lag som klarer det når kampene kommer tett, vil ha et veldig godt utgangspunkt til høsten. Klarer vi 20 poeng raskest mulig, blir jeg veldig fornøyd, sier han og laget som til nå har plukket 16 poeng på ni kamper.

– Til høsten vil ikke kampene komme like tett, og da vil alle lag ha god tid til å forberede seg til neste kamp. Jeg er veldig spent på den perioden vi går inn i nå, sier AaFK-treneren.

Akkurat nå er Rekdal mest spent på hvordan det går med Stabæk på Telenor Arena på mandag. AaFK har ikke slått Stabæk på bortebane siden cupseieren i åttedelsfinalen i 2003. – Stabæk er ekstremt gode offensivt, så nøkkelen må være å holde tett bak lengst mulig. Ikke slippe inn et tidlig mål slik vi har gjort der tidligere. Vi vet samtidig at Stabæk inne er bunnsolide bakover selv heller, sier AaFK-treneren som tror Stabæk er en av kandidatene til å vinne eliteserien.

Statistikksenter Eliteserien:

Kapasitet

– Ja, det tror jeg de kan. Det er et lag med enorm kapasitet. Bare se på alle kampene de har snudd til sin fordel, men jeg tror vi skal klare å stoppe dem, selv på bortebane, mener han.

Det er allerede klart at Sander Post, Pablo Herrera, Jason Morrison og Demar Phillips ikke spiller mandagens kamp. Amund Skiri og Lars Fuhre er usikre.

– Det sier seg selv at det ikke er de største sjansene for at Fuhre og Skiri starter kampen når de ikke trener på en fredag. Fredrik Carlsen er tilbake, men ikke i matchform. Jeg har ikke klart noe lag enda, sier han om AaFK-laget som i går trente i storhallen i Ålesund.

Klart for Solomon?

Solomon Okoronkwo er en av spillerne som har viste tegn på at formen er på vei.

– Det er ikke utenkelig at Solomon starter mot Stabæk. Etter at han har fått tid til å tilpasse seg eliteserien, har han vist klare tegn på forbedring. Det er en spiller vi vet det bor mye i, men det er ikke alltid like enkelt å komme til et nytt land og en ny liga, sier Rekdal som trekker fram utviklingen til Michael Barrantes som et eksempel.

Her følger du Stabæk — AaFK mandag: