Sparta — Rosenborg 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 0-0, 1-0)

— Vi var uheldige med straffene, det er ikke mer å si, sier Thomas Wiig, Rosenborgs kaptein.

Laget gjorde en svært god kamp i Sarpsborg, og reiste hjem med ett respektabelt poeng i bagasjen. Men de kunne fått med seg både to og tre poeng.

— Jeg har blandet følelser etter kampen mot Sparta. Vi kunne vunnet, men de var heldige og utlignet tidlig i tredje periode. Samtidig er det bra å få med seg ett poeng mot et så sterkt hjemmelag, sier Wiig, som scoret lagets andre mål.

Gode defensivt

Wiig trekker særlig frem forsvarspillet, som virkelig ble satt på prøve. Bare i første periode spilte Rosenborg i tolv undertallsminutter.

— Vi har terpet mye på det defensive spillet i det siste, og gjør det enkelt. Dessuten spilte målvakten svært bra.

Sen ledelse

Sparta tok ledelsen da det gjensto under ett minutt av første periode. Shay Stephenson var sistemann på pucken.

Perioden var preget av mange utvisninger, og Rosenborg sto alene for 12 utvisningsminutter i løpet av de første 20 minuttene.

Snudde kampen

Stillingen holdt seg til 4,20 minutter ut i andre periode da Jordan George utlignet. Snaue syv minutter før slutt i midtperioden gikk Rosenborg opp i ledelsen. Thomas Wiig i overtall, assistert av Jamie Milam og Greg Jacina, sto for den bedriften.

Rosenborg hadde et klart overtak i andre periode, noe også skuddstatistikken 11-7 bekrefter. Laget nøyde seg også med kun fire utvisningsminutter.

Målløst i ekstratiden

I den tredje perioden utlignet Dion Knelsen for Sparta etter 25 sekunder spill. Stillingen holdt seg ut kampen, og dermed måtte lagene ut i forlengning for å avgjøre hvem som fikk med seg det siste poenget. I tredje periode produserte Rosenborg kun tre tellende skudd på mål.

I forlengningen greide ingen av lagene å produsere store målsjanser. Dermed var det klart for straffeslag. Rosenborg bommet på alle sine forsøk, mens Henrik Malmström fra Sparta scoret for hjemmelaget og berget to poeng.