Ifølge Berlingske Tidende har danske Simon Makienok Christoffersen (24) kommet i en vanskelig situasjon i Palermo. Den lange angrepsspilleren (201 cm) har fått lite spilletid der etter overgangen fra Brøndby i sommer.

— Det har heller ikke gjort danskens status bedre at det har vært intern strid og maktkamp i Sicilia-klubben, slik at klubbpresident Zamparini offentligt har erklært at dansken skal videre i januar, skriver avisa.

Makienoks muligheter til bytte skal være begrenset til klubber som følger kalenderåret. Det skyldes at han allerede har spilt for Brøndby og Palermo denne sesongen. Men hvis italienerne annullerer kontrakten hans, stiller saken seg annerledes.

Nederland i kikkerten

Angrepsspilleren kunne valgt å gå tilbake til Brøndby, men det skal være lite aktuelt.

— Derfor ligner det en billett til Sverige eller Norge fram til sommeren, skriver bt.dk.

Makienok har kun fått fire innhopp i Serie A denne sesongen. Det er italiensk presse som knytter danskens navn til «de norske mestre Molde», i tillegg til de svenske AIK og IFK Göteborg.

Spill i en nordisk klubb kan skje ved utleie fram til sommeren. Deretter kan Makienok gjøre en permanent overgang til for eksempel Nederland.

— Men først ligner det en returbillet til Norden, skriver den danske avisa.