Onsdag jublet bokse-Norge over at utestengelsen fra Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) er opphevet.

Men for Marielle Hansen er det foreløpig ikke mye å feire. Bergensbokseren får ikke delta i VM i november, melder knockout.no.

Årsaken er at hun fortsatt er personlig suspendert. Under EM i sommer fikk Hansen plutselig beskjed om at hun var disket fra mesterskapet. Grunnen var at AIBA i august i fjor innførte en regel som sier at man ikke kan drive annen kontaktsport dersom man skal drive med boksing. Hansen har tidligere drevet med kickboksing, og gikk sin siste kamp i desember i fjor.

— Nå er jeg bare veldig lei meg. Hvis de skulle utestenge meg, så burde de gjort det før mesterskapet startet, sa Hansen da.

Bokseforbundet har søkt tre ganger om opphevelse av suspensjonen, men fått avslag hver gang.

— Det har vel egentlig ikke vært avslag heller. Søknadene har ikke blitt behandlet siden norsk boksing i hele perioden har vært utestengt fra AIBA. Nå som vi er inne i varmen igjen, skal vi søke på nytt. Dessverre er fristen for VM gått ut, så det skal veldig mye til for at vi ser Marielle i et verdensmesterskap, sier Erik Nilsen, generalsekretær i Norges Bokseforbund, til knockout.no.

— Jeg trodde at dette skulle løse seg etter sommeren, men så fikk jeg beskjed om at så lenge Norge er suspendert, kan de ikke søke på mine vegne. Siden hadde jeg et stort håp om at det skulle løse seg nå som Norge ble tatt inn igjen, men i stedet må jeg fortsatt stå ute i kulden, sier Hansen til BT.

— Det har vært tøft ikke å vite hva man skal trene mot. Man driver jo med dette på grunn av at man har mål, som store mesterskap. Jeg fikk beskjed fra bokseforbundet om at jeg skulle trene som om jeg skulle til VM, men det har ikke vært så veldig motiverende.

- Når regner du med å få bokse igjen?

— Jeg antar at det blir over nyttår. Vi får håpe at 2015 blir et bedre år enn 2014. I fjor gikk jeg ikke på et eneste tap, og jeg vant VM i kickboksing, men dette året har vært kjipt.