BRANN-AALESUND 6-0

Brann Stadion (BT): Brann-spiller Viljar Vevatne (21) er svært nær en overgang til 1.-divisjonsklubben Sandnes Ulf.

Etter det BT kjenner til gjenstår bare ørsmå detaljer før Vevatne-overgangen blir klar. Trolig blir den bekreftet innen få dager.

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, ønsker ikke å kommentere saken. Sandnes-Ulf-sjef Tom Rune Espedal har ikke besvart BTs henvendelse fredag kveld.

Vevatne ble enig med Brann for nøyaktig et år siden. Talentet hadde markert seg i 1. divisjon, og med utgående kontrakt ble han først signert av Brann fra 1. januar 2016. Siden betalte Brann rundt 400.000 kroner for å få Vevatne til Bergen umiddelbart.

Les saken fra ett år tilbake: Slik ble han enig med Brann

På Stadion ble Vevatne raskt utfordret, og utkonkurrert, av Ruben Kristiansen, som ble hentet inn kort tid etter. Lars Arne Nilsen har gitt Vevatne minimalt med tillit. Denne sesongen har rogalandskaren kun vært med i to kamptropper. I fjorårets 1. divisjon ble Vevatne bare brukt i 105 minutter. Med cupkampen mot Førde, ender Brann-karrieren hans med tre A-lagskamper.

Allerede etter fjorårssesongen var det aktuelt for Brann å leie Vevatne ut. Rune Soltvedt har tidligere vært tydelig på at signeringen av Vevatne slo uheldig ut.

— På tidspunktet vi hentet Viljar, så vi ingen andre alternativer. Så rett etterpå, kanskje en uke eller ti dager, ble Ruben Kristiansen (som også er venstreback) tilgjengelig for oss på en veldig god avtale. Så hentet vi Ruben. Det var ekstremt dårlig gjort av oss som klubb og meg som leder, sa Soltvedt på et medlemsøte tidlig i juni.

Viljar Vevatne var ikke i Brann-troppen som valset over Aalesund med 6-0 på Stadion fredag.