Den 21. juni besluttet Den internasjonale olympiske komitéen (IOC) at det russiske friidrettsforbundet (Araf) skulle forbli suspendert.

Les mer:

— Vi står fast på at det skal være nulltoleranse i dopingspørsmål, og vi må styrke kampen mot doping ytterligere, sa IOC-president Thomas Bach på pressekonferansen i sveitsiske Lausanne samme dag.

Kan gjøre unntak

Den russiske olympiske komiteen (ROC) anket saken forrige uke og en avgjørelse er ventet 21. juli.

Les mer:

Les mer:

BBC skriver at IAAF har godkjent at en håndfull russiske utøvere kan konkurrere i Rio som nøytrale. For å gjøre det, må de møte en rekke kriterier, blant annet flere dopingtester utenfor hjemlandet. Russiske Yuliya Stepanova er beskrevet som et symbol for rene utøvere og er allerede godkjent til å delta.

Det russiske friidrettsforbundet offentliggjorde tirsdag en liste på 68 utøvere de mener møter disse kriteriene.

Prøvde å skjule dopingavsløring

Ifølge den britiske mediekanalen er stavsprangvinneren fra 2004 og 2008 — Yelena Isinbayeva - og høydemesteren fra 2012 - Ivan Ukhov - blant disse.

Det var i november 2015 at avsløringene om at det hadde vært systematisk doping i russisk friidrett, at det russiske friidrettsforbundet ble suspendert. Det ble også avslørt at bestikkelser var brukt for å skjule dopingavsløringen.

En gruppe ledet av tidligere Wada-direktør Rune Andersen skulle jobbe frem en løsning på vegne av Russland, for å få de tilbake til internasjonal friidrett. De klarte ikke å finne grunnlag for å oppheve suspensjonen.

Les mer: