Start hadde en helsvart aften på Aker Stadion i Molde. To år etter at de tapte 1–8 i rosenes by, gikk de på et nytt sviende nederlag og tapte 1–5. Laget, som ligger på tiendeplass, har nå fem tap og en uavgjort på de siste seks kampene.

— Forsvarsspillet vårt i dag var så håpløst at et hvilket som helst lag hadde scoret på oss. Jeg hadde litt troa da vi reduserte til 3-1, men da de scoret sitt fjerde mål var det bare om å gjøre å fullføre resten av kampen og komme seg hjem, sier Start-treneren, som går ut av kontrakt med Start etter dette året, ikke fikk en mindre usikker fremtid på etter dagens kamp.

Han mener allikevel at spillerne må ta ansvaret for det som skjedde utpå banen i Molde.

– Det som skjedde i dag var stikk i strid med det vi avtalte på forhånd. Så dårlige skal det ikke gå an å være. Jeg forventer at spillerne er "på" når kampen starter, sier Tørum til fvn.no.

Han vil ikke si hvem han sikter til.

- Det ønsker jeg å ta bak lukkede dører med de det gjelder. Men det er klart; det å starte en fotballkamp medfører en del forpliktelser , sier han.

Jesper Mathisen, som gjorde en kjempelunder før Moldes første mål, mener spillerne var godt forberedt før kampen og at han selv var mentalt til stede da kampen startet.

- Vi hadde forberedt oss skikkelig og visste hva som ventet. Det er altfor dårlig, både av meg og laget.

Når han hører at Tørum skylder på spillerne sier han følgende.

- Alle må ta ansvar. Vi er et lag uansett om vi vinner eller taper.

Ble det tatt for lite tak fra sidelinjen?

— Det vil jeg ikke kommentere, svarer Mathisen, som sammen med resten av lagkameratene fikk testet ut en ny formasjon mot Molde.

Knut Tørum testet 4-5-1, men kampplanen kunne kastes allerede etter 7 minutter.

Da klønet Jesper Mathisen det altså til. Midtstopperen vant ballen inne i egen 16-meter, men brukte all for lang tid. Ballen ble snappet opp av Pape Pate Diouf som kunne sette ballen i åpent mål.

2–0 kom også for nærmest åpent mål.

Davy Claude Angan løp fra Mathisen og rundet Kenneth Høie, som var på halvdistanse.

Med utsiden av foten skrudde Angan ballen inn ved stolperoten.

Etter 24 minutter var kampen punktert.

Paté Diouf fikk stå alene på hjørnet av sekstenmeteren og prikket ballen oppe i hjørnet på vakkert hvis.

Start skapte litt i løpet av de første 45, men både Ole Martin Årst og Espen Børufsen skjøt rett på keeper da de fikk muligheten.

– Det er fryktelig forsvarsspill underveis , sa Knut Tørum til TV2 i pausen.

Start fikk en fin åpning på andreomgang, og fikk uttelling da Espen Børufsen slo et innlegg som gikk via både Kristoffer Paulsen Vatshaug og Molde-keeper Espen Bugge Pettersen før ballen fant nettmaskene.

I perioden etterpå klarte de gule og svarte å sette trykk på vertene, men det varte ikke særlig lenge. Molde kjørte overganger og skapte de farligste sjansene.

Makhtar Thioune økte til 4–1 med sin andre nettkjenning for året.

Det ble 5–1 også.

Innbytter Daniel Chima Chukwu var heldig da skuddet fra Diouf traff Fredrik Strømstad og la seg pent til rette foran nigerianeren.

Han knallet den under Kenneth Høie, som hadde en frustrerende dag på jobb.

Molde er på femteplass. Kun to poeng bak serieleder Tromsø.