Det ble tidligere i vinter kjent at TV 2 hadde kjøpt rettighetene fra det svenskbaserte selskapet Medge Consulting.

En endelig godkjennelse fra den engelske eliteserien lot vente på seg, men denne kom altså fredag.

– Vi gleder oss over å kunne ønske Medge Consulting velkommen som vår partner i Norden. Vi er sikre på at de vil servere seerne det beste fra den engelske eliteserien på en nyskapende måte, sier leder for engelsk eliteserie, Richard Scudamore, i en pressemelding.

Canal+ tapte kampen

Tidligere hadde Canal+ rettighetene til engelsk fotball for hele Norden. Derfor måtte Medge få solgt rettighetene i alle de nordiske landene før TV 2 kunne sprette champagnen.

I Danmark har selskapet gjort en avtale med SBS Danmark, som vil sende seks kamper i uken. I Sverige og Finland er det fortsatt uklart hvem som kjøper rettighetene, men forhandlingene nærmer seg slutten.

Dette betyr at norske TV-seere kan få med seg både norsk og engelsk fotball på TV 2 de neste årene. Rettighetene for den engelske eliteserien gjelder for alle plattformer – både TV, mobil og web.

Betal-TV

– TV 2 Norge er glad for at Medge og vi har lykkes i å komme fram til denne avtalen. Dette ble mulig da de som rettighetshaver ønsket å se på det nordiske markedet land for land, sier administrerende direktør Alf Hildrum i TV 2. Hildrum vil ikke si noe om hvor mye det har kostet TV 2 å kjøpe rettighetene. Han avslører imidlertid at nordmenn må belage seg på å betale for alle kampene.

– Rettighetene har en verdi som gjør det umulig å kjøre den tradisjonelle tippekampen på lørdager, sier Hildrum til tv2.no.

Hildrum har tidligere uttalt til NTB at han er sikker på at kanalen kommer til å tjene inn igjen investeringen. Han sier at TV2s webkanal Sumo vil være sentral i formidlingen av engelsk fotball i Norge. (©NTB)