Vi er fortsatt i januar, men Therese Johaug har allerede tatt åtte verdenscupseire denne sesongen. Lørdag vant hun 10-kilometeren i fri teknikk i Nove Mesto.

Verdenscuplederen fra Dalsbygda vant 4,6 sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Luken var betydelig større etter den siste bakken, men etter utforkjøringene ned mot stadion ble det en sekundstrid.

Kalla tror hun slipper å møte Bjørgen: — Det blir vanskelig for henne

Johaug ble sekundert mot Jacobsens tid, og seiret til slutt i snøværet.

— Hun måtte gi alt, sier NRK-kommentator Jann Post.

— Det her ble en thriller, legger han senere til.

Langrennstopp reagerer kraftig på Coops Northug-utspill:- Påstanden er grunnløs

- Det fungerte bra

Johaug smilte bredt i etterkant av vinnerløpet.

– Jeg er veldig fornøyd. Før start var jeg veldig fornøyd med formen, men det fungerte greit selv om jeg ble gående mye for meg selv i snøværet.

– Du måtte kjempe for seieren?

– Ja. I dag måtte jeg fighte om seieren, men totalt sett er jeg fornøyd med at jeg er der jeg skal være, og den bekreftelsen er fin å få, sa Johaug til NTB.

Jacobsen: - En kjempedag

For Uhrenholdt Jacobsen var andreplassen et tegn på at formen virkelig er der den skal være, etter en trøblete vinter.

– Det går opp og ned her i verden, og i dag hadde jeg en kjempedag. Fysisk var jeg høyt oppe, selv om det var tøft å holde tempoet oppe i snøværet. Avslutningen var god. Jeg følte nesten at sisterunden var bedre enn den første, sa Uhrenholdt Jacobsen til NTB.

Bak Uhrenholdt Jacobsen var det amerikanske Jessica Diggins som tok tredjeplassen. Svenskenes helt Charlotte Kalla knep fjerdeplassen. Hun var 13,5 sekunder bak Johaug i mål.

Ingvild Flugstad Østberg har vært verdens nest beste på kvinnesiden denne sesongen, men hadde ikke sin beste dag i Nove Mesto, og måtte ta til takke med en 9. plass.

Blant de øvrige norske ble Ragnhild Haga nummer 5, Heidi Weng nummer 6, Maria Strøm Nakstad nummer 15 og Kari Øyre Slind nummer 32. Senere lørdag skal herrene i aksjon på en 15-kilometer.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri: