De østerrikske vertene var ubeseiret i sine 18 siste kamper og ledet Norges gruppe etter fire strake seirer. Norge brøt den rekken og overtok ledelsen ved å ta sin fjerde seier på like mange forsøk, men i lange perioder artet det seg som en forsvarskamp.

På sin 36-årsdag var Ingrid Hjelmseth tilbake i det norske målet og holdt nullen ved hjelp av flere gode redninger. Hun slapp til igjen fordi førstevalget Cecilie Fiskerstrand sliter med ryggen.

Hjelmseth fikk bruk for erfaringen fra sine 100 tidligere landskamper da østerrikerne trykket på fra start. Hjemmelaget dominerte stort og kom til muligheter mot et uvanlig usikkert norsk lag.

Billig

Roger Finjords utvalgte var derimot mer effektive og skaffet seg straffespark i sitt første ordentlige angrep midtveis i første omgang. Fint norsk spill førte til at Kristine Minde vippet ballen inn i feltet. Ada Hegerberg stormet etter den og ble dratt ned bakfra.

Litt billig var nok straffesparket, men det er ingen tvil om at Virginia Kirchberger la hånden på skulderen til Hegerberg før den norske spissen mistet balansen og falt.

Lene Mykjåland la ballen til rette på 11-metersmerket og sendte den og keeperen til hvert sitt hjørne.

Trykk

Norge hadde bedre kontroll etter scoringen, men i annen omgang ble det østerriksk trykk igjen. Hjemmelaget kom til flere gode sjanser, men maktet aldri å overliste Hjelmseth.

I sluttfasen hadde østerrikerne brukt opp kruttet, og Norge hadde god kontroll mot sin fjerde seier i kvalifiseringen. Norge topper tabellen med 10-0 i målscore før Østerrike kommer til Ullevaal til returmøte 2. juni.

Østerrike fikk sitt første tap i den femte kvalifiseringskampen. Begge lagene ligger godt an til å nå sluttspillet i Nederland neste år. De åtte gruppevinnerne og sju av de åtte toerne kommer dit. (©NTB)