Vålerenga – Lørenskog 3 — 2:

JORDAL AMFI (Aftenposten.no): - Det er ekstra godt å slå Lørenskog.

Det sier Vålerenga-trener, Espen «Shampo» Knutsen, etter at Lørenskog ble slått 3-2 i en folketom Jordal torsdag kveld.

— Jeg er mest fornøyd med at vi fikk tre poeng, men det er en rotete kamp uten finspillet, oppsummerer Knutsen.

Allerede etter to minutter tok Vålerenga ledelsen ved Jonas Oppøyen. Etter klikk-klakkspill med Filip Gunnarsson, satte Oppøyen pucken bak den 18 år gamle debutanten i målet til Lørenskog, Joachim Svendsen.

Utover i perioden hadde hjemmelaget pucken mest, men var rufsete i det defensive arbeidet. To minutter før første periode var over, ble VIF straffet for feilene bakover. Erik Follestad Johansen mistet pucken i egen sone rett til Lørenskogs, Mats Frøshaug, som tok godt vare på muligheten og utlignet til 1-1. Les også:

- Gode backer

Vålerenga-treneren er minst fornøyd med jobben spillerne gjorde i egen sone.

— Backene slurvet i vår sone. Dette er feil vi mål luke vekk for å henge med i toppen, sier «Shampo» og legger til:

— Det er ingen lag i serien som har bedre backer enn oss. Vi har syv som holder høyt nivå, og det er unødvendig med slike feil.

Fremover ønsker han seg et mer stabilt Vålerenga. Torsdag viste Oslo-laget både topp og bunn mot Lørenskog.

Dobbel Trygg

Lørenskog kom best i gang i annen periode. Etter tre minutter gikk bortelaget opp i ledelsen ved Kenny Corupe i power play. Like etterpå var det Vålerenga som var en mann mer på banen, men likevel var det Lørenskog som kom til de største sjansene. Utover i perioden kom hjemmelaget mer med, og tre minutter før pause utlignet Mathias Trygg i power play.

I siste periode jaget Vålerenga seieren. Hjemmelaget kom til flere store sjanser og sto mye i sonen til Lørenskog. Tre minutter før slutt satte Mathias Trygg sin andre etter assist fra Alexander Bonsaksen.

— Det er morsomt at Mathias kommer tilbake fra sykdom og scorer to mål og gjør en god kamp, sier «Shampo».

Lørenskog startet sesongen med 20 minuspoeng etter at klubben slurvet med innsendingen av klubblisensen.

Så langt i GET-ligaen har romerikingene tatt inn ni poeng.