Etter en svak start med få poeng og mange innslupne mål måtte RBK-forsvaret tåle kritikk de første ukene av sesongen. Kritikk fra omgivelsene. Fra pressen. Og heller ikke Jan Jönsson var fornøyd med det han så defensivt.

Etter Viking-kampen tok svensken imidlertid uoppfordret opp forsvarsspillet.

— Simen (Wangberg) var veldig god i dag, Jim Larsen likeså, sier han.

Da hadde Jönsson sett et Viking-lag komme til kun tre-fire sjanser på sin egen hjemmebane, og at RBK igjen holdt nullen.

— Jeg synes vi opptrådte smart defensivt som et lag, både i backkjeden og på midtbanen. Det skal vi ta med oss videre, sier han.

Statistikksenter Eliteserien:

Kommuniserer godt

Simen Wangberg var også fornøyd etter kampen. Han var RBKs beste spiller, og vokser for hver kamp som går.

– Jeg føler at jeg og Jim Larsen fungerer bedre og bedre sammen i midtforsvaret. Vi kommuniserer godt sammen, og i dag skapte ikke Viking all verden. Det er godt, og det tar vi til oss, smiler Wangberg.

- Overraskende svake pasninger

I likhet med resten av laget var ikke midtstopperen like fornøyd med alt RBK foretok seg framover på banen.

– Vi er ikke besluttsomme nok, og skaper ikke nok sjanser i denne kampen. Derfor vinner vi heller ikke, sier han.

Fra sidelinjen så trener Jönsson det samme: Et RBK som sto mye stille, som slo mye feil – og som ikke maktet å skape mer enn et par-tre muligheter.

- Vi er bra i perioder, men i andre perioder er vi overraskende svake i pasningsspillet. Det forbauser meg, sier Jönsson

— Etter spill og sjanser er jeg derfor fornøyd med ett poeng i dag. Vi skal ta med oss de positive bildene vi så i kampen. Så er det også helt klart ting å jobbe videre med, sier han.